Home Gezondheid Koude handen en voeten? Dit is de oorzaak!

Koude handen en voeten? Dit is de oorzaak!

Koude handen en voeten? Dit is de oorzaak!

Iedereen heeft wel eens last van koude handen of voeten. Niet in alle gevallen is er sprake van een ernstige aandoening. Toch is dit iets dat je in de gaten moet houden want het zegt best wat over je gezondheid.

Hormonale veranderingen

Tijdens de overgang of zelfs de ongesteldheid verandert het lichaamstemperatuur. Dit omdat het hormoon oestrogeen zo een belangrijke rol speelt in het reguleren van ons lichaamstemperatuur. Hou dus bij wanneer je vaker last heb van koude handen en voeten. Het kan liggen aan je hormonen.

Zenuwbeschadiging

RSI kan ook koude handen veroorzaken. Hier staan de zenuwen onder druk door de herhaaldelijke bewegingen. Deze zenuwen zorgen dan voor koude rillingen in de handen en voeten.

Vitaminegebrek

Een ander veel voorkomende oorzaak is een gebrek aan belangrijke vitaminen en mineralen. Een lage ijzergehalte of bloedarmoede zorgt dan voor de koude handen en voeten. Eet meer spinazie en andere voedingsmiddelen die rijk zijn aan ijzer.

Diabetes

Bij diabetes kunnen de handen en voeten gevoelloos worden. Deze aandoening verandert de bloeddruk en bloedsomloop. Raadpleeg meteen een arts wanneer je dit merkt.

Dit zijn slechts enkele veroorzakers van koude handen en voeten. Raadpleeg je huisarts als je merkt dat je er vaker last van hebt. De oorzaak hoeft niet onschuldig te zijn. Wees daarom alert.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here