Lachen is Gezond

0
53

Een flinke lachbui is goed voor de gezondheid. Het zet je in een goede stemming en je gezondheid heeft er op verschillende manieren baat bij. Nee, dit is geen mythe. Iedereen kan daarom af en toe een ongeremde lachbui gebruiken.

Endorfine

Wanneer je lacht maakt je lichaam een stof genaamd endorfine in je hersenen aan. Wat doet endorfine? Deze stof heeft ongeveer dezelfde werking als morfine; het helpt je ontspannen, zorgt voor een gevoel van plezier, het maakt nieuwe witte bloedcellen aan en heeft een pijnstillende werking. Dankzij endorfine maakt lachen je gelukkig(er). Het kan stress, slapeloosheid en depressie verminderen. Je hersenen weten tenslotte wanneer je lacht en associƫren je lachbui met een positieve stemming. Ook de andere delen van je lichaam hebben er baat bij. Een ongeremde lachsessie heeft positief effect op je bloeddruk, weerstand, luchtwegen en bloedvaten.

Je moet het echt menen

Aan een neppe lachsessie heb je niks. Wil je volop genieten van de positieve gevolgen van een flinke lachbui, dan moet je het ook echt menen. Toch is het raadzaam steeds met een glimlach rond te lopen. Uit recente onderzoeken is gebleken dat dit je stemming verbetert. Slecht humeur? Probeer te glimlachen. Binnen enkele seconden is je slecht humeur voorbij.

Aantrekkelijker door te lachen

Het lachen heeft niet alleen geweldige voordelen voor je gezondheid. Een ander leuk effect is dat lachen je aantrekkelijker en toegankelijker maakt. Benader een persoon met een glimlach en die zal hoogstwaarschijnlijk je uitdrukken imiteren. Ja, lachen is besmettelijk! Ook leuk om te weten is dat een vrouwenlach aanstekelijker blijkt te zijn dan een mannenlach.

Lachen maakt je creatiever

Een ander leuk feit is dat humor je helpt in moeilijke situaties. Het stelt je in staat om objectiever naar jezelf en de situatie te kijken. De problemen lijken plotseling niet zo onoverwinbaar. Door te lachen ontspant je lichaam en word je alerter, creatiever en wordt je concentratievermogen vergroot. Zit je met enge deadline? Neem de tijd om wat leuks te doen; iets dat je in een goede stemming brengt. Het is goed voor het geheugen en je leervermogen. Het stelt je daarnaast ook in staat om op een andere manier naar de situatie te kijken. Let wel dat de positieve effecten van lachen tijdelijk zijn. Dus je moet het vaker herhalen voor een optimaal resultaat. Blijf dus lekker lachen en geniet van de vele voordelen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here