Lenovo lanceert Google smartphone die diepte ziet

0
54

Deze zomer komt Lenovo met een nieuwe smartphone op de markt. Lenovo’s nieuwe Phab2 Pro maakt gebruik van de Tango-technologie van Google om precies te zien in welke ruimte het zich bevindt. Deze beelden zijn vervolgens via het scherm te zien. De Phab2 Pro blijft de omgeving ook steeds in 3D scannen, hierdoor kan je voorwerpen inscannen of afstanden nauwkeurig meten.

Project Tango

De eerste geruchten over Project Tango, een smartphone met 3D-sensoren, deden zich in 2014 de ronde. Nu zijn we 2 jaar verder en Lenovo heeft in samenwerking met Google de eerste Tango-smartphone geïntroduceerd. De Tango-smartphone kan je omgeving real-time scannen en visualiseren.

Project Tango werd in het leven geroepen door Google toen zij constateerden dat de huidige smartphones vragen als “waar is de dichtstbijzijnde uitgang?” en “past deze bank in mijn huis?” niet kunnen beantwoorden. Je mobieltje weet wellicht je locatie, maar kan niet specifiek aangeven in welke ruimte je zit. Project Tango biedt de oplossing. Deze nieuwe technologie biedt verschillende mogelijkheden voor augmented reality, waarbij je op het scherm beelden in de ruimte ziet.

Functionaliteiten en lancering

De Phab2 Pro is vanaf september beschikbaar en kost in de Verenigde Staten $499. De prijs voor Europa is nog niet bekend gemaakt.

Met de Phab2 Pro kan je virtuele meubels plaatsen in een kamer. Breng de gewenste meubels in kaart met de exacte afmetingen door op punten op het camerabeeld te klikken. Shoppen voor meubels gaat zo veel makkelijker. De Phab2 Pro heeft een speciale techniek, aan de achterzijde zit er een dieptecamera, een 16 megapixel camera en een bewegingscamera.

De nieuwe smartphone heeft een scherm van 6,4 inch en een 16 megapixel camera. Het mobieltje heeft een ingebouwde vingerafdruksensor en een 4000 mah-accucapaciteit. Het toestel beschikt over een Snapdragon 652-chip met acht kernen, 64 GB opslagruimte, 4GB RAM en een 2K-scherm.

Lenovo krijgt van Google een voorsprong van 6 maanden ten opzichte van haar concurrenten voor het mogen toepassen van Tango-technologie.

Speciale Tango-apps

Op de nieuwe Lenovo smartphone zijn nu apps beschikbaar die digitale objecten over je omgeving heen plaatsen. Met deze apps kan je virtuele meubels plaatsen in je 3D slaapkamer. Je kans zelfs lopen langs je virtuele meubels en ze van alle hoeken bekijken. Andere apps maken het mogelijk om het zonnestelsel te bekijken en virtuele huisdieren te houden. Deze apps haal je via de website van Google binnen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here