Home Goed Nieuws, Puur en Positief Lente in de Bollenstreek

Lente in de Bollenstreek

Lente in de Bollenstreek

Het is lente in de bollenstreek! Tijdens de afgelopen paasdagen kwamen er al ruim 100.000 bezoekers naar de keukenhof in Lisse. Op zaterdag 25 april 2009 zal het wederom druk worden in Lisse en omstreken. Op die dag zal het Bloemencorso voor de 62e keer door de Bollenstreek rijden. Bekijk hier een foto-impressie van een het bloemencorso 2008.img_2636-small-2

Het Bloemencorso van de Bollenstreek rijdt van Noordwijk zijn 40 km lange route naar Haarlem. Niet zomaar wordt dit corso het gezicht van de lente genoemd, want geen corso kan zich meten met de unieke lentekleuren en geuren die dit omgeeft. Het thema is Beroemde Boeken.

De bonte stoet vertrekt om 9.30 uur vanaf de boulevard in Noordwijk naar Haarlem, waar het ongeveer 21.00 uur prachtig verlicht de Haarlemse binnenstad zal binnenrijden. Hier zijn de praalwagens nog tot zondag 26 april tot 17.00 uur te bezichtigen. Evenals vorig jaar zal het corso ook langs Keukenhof rijden. Daar zal het in de namiddag de inmiddels fameuze Keukenhof Corso Boulevard passeren.

De optocht bestaat uit zo’n twintig praalwagens en wel meer dan dertig rijk met bloemen versierde luxe en bijzondere wagens, voorafgegaan door een feestelijke promotiekaravaan. Dit geheel uiteraard begeleid door muziekkorpsen. Langs de gehele route is er voldoende ruimte voor de vele honderdduizenden bezoekers.

Vrijdagavond 24 april rijdt het corso ook feestelijk verlicht door Noordwijkerhout. download hier de folder met informatie over het bloemencorso 2009.

Geen tijd om naar de Bollenstreek toe te komen? Geen probleem, klik hier om een aantal foto’s te bekijken die we afgelopen zondag voor je hebben gemaakt.

Foto-impressie Bollenstreek


Alle foto’s zijn gemaakt door Natascha.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here