Melk op je planten spuiten? Bekijk het effect!

0
56

De gezondheidsvoordelen van melk zijn alom bekend. Vaker horen we de slogan ‘melk is goed voor elk’. En dat is ook waar. Melk is goed voor je botten, de opbouw van spieren en het is ook lekker. Vooral kinderen in de groei hebben er baat bij. Volgens het voedingscentrum zouden we een halve liter melkproducten moeten consumeren per dag.

Welke stoffen zitten er in melk?

Melk bevat een aantal nuttige stoffen die goed zijn voor de gezondheid. Zo bevat melk veel eiwitten, B-vitamines en calcium.

Deze voedingsstoffen hebben mogelijk een gunstig effect heeft op hart- en vaatziekten, en vooral beroertes. De calcium in melk kan ook de bloeddruk verlagen.

Het vaker drinken van melk heeft een gunstig effect op het lichaam. Natuurlijk moet je niet overdrijven. Drink niet meer dan is aanbevolen.

Nu is gebleken dat enkele van de bekendste voordelen van melk misschien niet op waarheid berusten. Het verhaal dat calcium in melk goed is voor de botten wordt nu betwist. Over de andere voordelen zijn we het gelukkig nog eens. Over welke voordelen heb ik het?

Melk op de planten

Dit had je zeker niet verwacht, maar melk is goed voor de planten die je binnen en buiten houdt. Het maakt ze groener en is veel gezonder dan de schadelijke chemicaliën die je in de winkel haalt. Mix een beetje water met melk in een spuitfles en spuit dit vervolgens op je planten. Dit houdt ook schimmels tegen.

Pittig eten

Heb je iets gegeten dat achteraf gezien te pittig bleek te zijn. Drink meteen een glas melk. Melk neutraliseert het branderig gevoel in de mond. Je krijgt dit effect dankzij de vetten die in melk zitten.

Melk op zilverwerk

Met zure melk kun je zilverwerk poetsen. Wellicht is dit geen bekende tip. Zure melk bewaren is tenslotte niet iets dat je makkelijk doet. Toch is het een eenvoudige manier om je zilverwerk weer glanzend te krijgen.

Melk heeft dus veel meer voordelen dan we initieel van bewust waren. Het is niet alleen goed voor de gezondheid, je kunt hem ook op andere manieren gebruiken. Ken je nog andere ongebruikelijke manieren om melk te gebruiken? Laat het dan weten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here