Home Gezondheid Migraine genezen met de juiste voedingstoffen

Migraine genezen met de juiste voedingstoffen

Migraine genezen met de juiste voedingstoffen

Een ieder die last heeft van migraine weet hoe lastig zo een aanval is. Het is geen gewoon hoofdpijntje, zoals velen denken. Het is veel zwaarder, kan lang aanhouden en weerhoudt je om eenvoudige taken te doen. Helaas bestaat er nog geen effectief middeltje tegen migraine. Toch hebben we goed nieuws voor personen die hieronder lijden. Je kunt middels je dieet je migraine verhelpen. Onderstaand enkele tips.

Magnesium tegen migraine

Recente onderzoeken hebben bewezen dat ongeveer de helft van mensen met migraine een tekort aan magnesium hebben. Dit tekort kan een oorzaak zijn van migraine. Voldoende magnesium kan in ieder geval geen kwaad. Het zorgt voor ontspanning van zenuwen, spieren en het verhoogd de weerstand tegen stress. Dit zijn allemaal dingen die personen met migraine goed kunnen gebruiken. Tip: dagelijks 600 mg magnesium innemen via voeding of supplementen.

Vitamine B2

Wat ook een grote rol speelt bij het voorkomen en behandelen van migraine is hoeveel vitamine B je naar binnen krijgt. B2, ook bekend als riboflavine, is een effectieve manier om de duur en intensiteit van migraines te verminderen. Tip: dagelijks tussen de 200 en 400 mg B2 innemen via voeding of supplementen.

Gember

Gember staat in de Oosterse cultuur al langer bekend om de medicinale werking. Het helpt tegen misselijkheid, hoofdpijn en overgeven. Daarnaast kan het je ook helpen ontgiften en kun je het goed gebruiken bij een griepje of verkoudheid. En nu hebben enkele onderzoeken bewezen dat verse gember ook je migraine kan verminderen. Tip: drink dagelijks een gemberthee of een wortel-gembersoepje.

Omega 3

Het effect van omega 3 op migrainepatiƫnten is recentelijk ook onderzocht. Bij een verhoging van omega 3 vetzuren gecombineerd met een vermindering van omega 6 vetzuren had de testgroep minder last van migraines. Tip: deze test kun je simuleren met supplementen en voeding.

Arginine/ Bietensap

De klachten van migraine, een kloppende hoofdpijn, worden veroorzaakt door een vernauwing van de bloedvaten. Je kunt dit verhelpen met voedingsstoffen die de bloeddruk verlagen en een rustgevende werking hebben. Dit kan de kloppende hoofdpijn verlichten. Aminozuur is zo een stofje. Het maakt de bloedvaten wijder en dat verlicht de hoofdpijn. Een andere tip is om bietensap regelmatig te gebruiken. Het nitraat in dit drankje maakt de bloedvaten wijder.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here