Home Goed Nieuws, Puur en Positief Miljoenen kinderen Afrika krijgen vaccinatie tegen polio

Miljoenen kinderen Afrika krijgen vaccinatie tegen polio

Miljoenen kinderen Afrika krijgen vaccinatie tegen polio

In acht West-Afrikaanse landen start binnenkort een grensoverschrijdende vaccinatiecampagne, waarbij naar verwachting 53 miljoen kinderen onder de vijf jaar worden gevaccineerd tegen polio. Dat meldt Unicef.

Meer dan 162.000 getrainde vaccinators zullen in Benin, Burkina Faso, Ivoorkust, Ghana, Mali, Niger, Togo en Nigeria van deur tot deur gaan om de kinderen te vaccineren. Ook worden scholen en gezondheidscentra bezocht. Het doel is om elk kind te bereiken, zelfs in de meest afgelegen plattelandsgebieden of in de meest dichtbevolkte steden. De campagne wordt georganiseerd door het ‘Global Polio Eradication Initiative’, een organisatie die zich bezighoudt met het uitbannen van polio en waarvan Unicef deel uitmaakt.
Polio is een uiterst besmettelijke virusziekte, die voornamelijk kinderen onder de vijf jaar treft. Het virus verspreidt zich via besmet voedsel, water en uitwerpselen, en valt het zenuwstelsel aan. De ziekte kan niet worden genezen, maar alleen door immunisatie worden voorkomen. Door zo veel mogelijk kinderen in acht landen tegelijk te vaccineren wordt getracht de verspreiding van het poliovirus een halt toe te roepen. In de tweede helft van 2008 leidde een polio-uitbraak in Nigeria – waar polio nog oorspronkelijk voorkomt – tot slachtoffers in andere landen in West-Afrika.

Bron: unicef.nl

1 REACTIE

  1. Fantastisch, volgens mij is grootschaligheid de enige manier om in Afrika echt een verschil te maken. Ik heb over teveel projekten gehoord die mi. meer druppels op een gloeiende plaat karakter hadden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here