Home Lifestyle Je mobieltje sneller opladen?

Je mobieltje sneller opladen?

Je mobieltje sneller opladen?

Helaas is de tijd van de Nokia 3310 officieel voorbij. 15 jaar terug was dit de meest populaire telefoon op de markt. Hij ging niet makkelijk stuk, had vele leuke functionaliteiten en de batterij ging heel lang mee. Met de komst van de smartphone is er echter een einde gekomen aan de tijd dat je eenvoudig een week met de batterij van je telefoon kon doen. De hedendaagse telefoons zijn na 1 dag meestal helemaal op, wat heel frustrerend kan zijn. Want het duurt gemiddeld 3 uren voordat de batterij weer volledig opgeladen is. Vandaar mijn zoektocht naar manieren om je telefoon twee keer zo snel op te laden.

Tip 1 Gebruik een oplader met een hoge output

De meeste smartphoneladers hebben een output van ongeveer 1 ampère. Vergelijk dit met de output van bijvoorbeeld de oplader van een tablet. Deze zijn doorgaans twee keer zo hoog. Maak je ook gebruik van een tablet? Laat je mobieltje dan ook op de oplader van je tablet opladen. Geen tablet in huis? Geen nood, want er zijn genoeg opladers met een hoge output in de winkels.

Tip 2 Gebruik je scherm zo min mogelijk

Je scherm verbruikt best veel energie. Als de telefoon aan het laden is, is het aan te raden om je scherm uit te houden, ook als je een telefoontje of bericht verwacht. Social media kan ook even wachten. Moet je scherm toch af en toe aan tijdens het opladen? Zorg dan dat de helderheid van je scherm zo laag mogelijk staat.

Tip 3 Maak gebruik van vliegtuigmodus

Dit schakelt de antenne van je smartphone uit. Je krijgt dan geen berichten of telefoontjes binnen en het zorgt ervoor dat je telefoon niet steeds verbindingen aan het zoeken is. Dit maakt vliegtuigmodus een slimme manier om snel een volle batterij te halen. Wellicht is dit een grote stap want je bent dan totaal niet bereikbaar. Het is wel een goede optie in noodsituaties.

Tip 4 Zet al je verbindingen uit

Maak je liever geen gebruik van vliegtuigmodus? Zet dan handmatig zo veel mogelijk verbindingen uit. Denk aan Wifi, 3G of Bluetooth. Op zo een manier kan je mobieltje ook veel sneller opladen. Al deze verbindingen eisen veel energie van de accu, ook tijdens het opladen. Je hoeft niet alles uit te schakelen, maar hoe minder verbindingen er aan staan, des te sneller je telefoon zal opladen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here