Trucjes om je muffe winterkleding weer fris te krijgen

0
53
Apple tree flowers in spring

De temperaturen worden weer wat koeler. Nu de temperaturen weer zakken tot herfstachtig niveau, is het tijd om je favoriete winterkleding weer uit de kast te halen. Maar die kunnen nog weleens muf ruiken. Hoe kom je daar vanaf? Hierbij enkele tips om die muffe geur uit je kleding te halen.

1. Houd de wasmachine schoon

Ja, de wasmachine moet je ook tijdig schoonmaken. De wasmachine kan de grote boosdoener zijn in deze. Verwijder schimmel met sodium carbonaat en azijn. Laat je wasmachine een programma draaien en veeg hem vervolgens schoon met een droge handdoek.

2. Gebruik minder wasmiddel

Om van die muffe geur af te komen zal je wellicht geneigd zijn om juist meer wasmiddel te gebruiken. Dit zal het probleem juist verergeren. Teveel wasmiddel wordt niet goed uitgespoeld en blijft daardoor in de vochtige vezels hangen. Hierdoor zal je kleding juist muf ruiken. Voorkom zeepresten in je kleding door niet teveel wasmiddel te gebruiken.

3. Hang je kleding buiten op

Een goede manier om van die muffe geur af te komen is om je kleding buiten op te hangen. Natte en droge kleding kun je buiten hangen. Zo ruikt je kleding altijd fris en wordt het tevens lekker gelucht.

4. Azijn haalt lastige geurtjes weg

Azijn is een natuurlijke geurvreter en het desinfecteert ook. Azijn verwijdert schimmelgeur uit je kleding door de schimmels te doden. Was je kleding met wat azijn in de wasmachine. Was ze met een lang programma. Voeg daarna nog een kop azijn toe voor bij het spoelen.

5. Gebruik soda

Naast azijn is soda ook een geniale manier om van muffe geurtjes af te komen. Met een kop soda tussen je kleding in de laadbak van je wasmachine kun je weer fris geurende kleding krijgen. Gebruik het langste en heetste programma dat mogelijk is met jouw kleding. Gebruik daarna je favoriete wasverzachter.

6. Gebruik een speciale wasmiddel

Voor die muffe geurtjes zijn er speciale wasmiddelen geformuleerd. Deze verwijderen de ergste vlekken, geuren en worden meestal door automonteurs en sporters gebruikt. Deze speciale middelen bevatten sterke stoffen die vlekken en geuren verwijderen. Zelfs de koppigste geuren kunnen ze aan. Lees de instructies goed voor de beste resultaten.

Met deze tips lukt het je zeker om je winterkleding weer lekker fris te krijgen. Het zijn eenvoudige manieren en allemaal heel effectief. Heb jij ook een trucje om je winterkleding een frisse geur te geven? Laat het dan weten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here