Home Gezondheid Muggenbeet? Tips tegen de jeuk

Muggenbeet? Tips tegen de jeuk

Muggenbeet? Tips tegen de jeuk

De lekkere warme temperaturen brengen helaas die lastige muggen met zich mee. Ja het wordt tijd voor dat gezoem om je oren en die irritante jeuk. Het beste kan je de muggen meteen aanpakken. En wanneer de muggenmeppers, sprays en chemische zalfjes niet helpen en je toch wordt gestoken dan hoef je niet de hele avond te zitten krabben. Wat kan je doen om de jeuk te verminderen?

Waarom jeuken die muggenbulten zo?

In de speeksel van de mug zitten er stoffen die het vernauwen van bloedvaten tegengaan. Daarnaast zorgt het ervoor dat het bloed niet gaat stollen. Zo kan de mug blijven drinken. Aan de andere kant maakt ons lichaam ook stoffen aan om muggenspeeksel onschadelijk te maken. En dit veroorzaakt de jeuk.

Alcohol

Een veel gebruikte manier om de jeuk te verminderen is het gebruik van alcohol. Je kunt de jeuk wegnemen door er wat pure alcohol op te smeren meteen nadat je bent gestoken. Alcohol verwijdert de speekselresten van de mug.

Ijs

Ook ijs is een goede hulpmiddel. Het neemt de zwelling en jeuk weg. Een ijskompres werkt prima. Zit je volledig onder de bulten? Een ijskoude douche is dan aan te raden.

Limoen- of citroensap

Heb je geen alcohol in huis? Breng een beetje limoen of citroensap aan op de muggenbult. Het vermindert niet alleen de jeuk maar ook de kans op infectie. Snijd de vrucht in kleinere stukken en wrijf dit lichtjes over de bult. Een andere manier is om een beetje sap op de plek te spuiten.

Aloe Vera

Aloe Vera werkt ook verkoelend op je huid. Wrijf wat gel uit een afgebroken blad op de plek om de jeuk te verzachten.

Basilicum

Basilicum bevat kamfer en thymol. Dit zijn stoffen die van nature jeuk helpen verzachten. Leg een aantal verse basilicumblaadjes op de plek om de jeuk weg te nemen.

Speeksel

Dit heb je zeker bij de hand. Speeksel werkt altijd goed in dit geval. Smeer een beetje op de bewuste plek om de jeuk te verminderen. De stoffen in speeksel werken niet alleen verkoelend, ze gaan ook verdere infectie tegen.

Tandpasta

Dep wat tandpasta op de muggenbeet om de jeuk te verminderen. Je kunt hiervoor het beste gewone tandpasta gebruiken en geen geltandpasta. Laat het een nachtje opdrogen; was het er de volgende ochtend weer af met koud water en een milde zeep. Tandpasta droogt de beet uit, waardoor je huid niet meer geïrriteerd is.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here