Home Goed Nieuws, Puur en Positief Nationale Goed Nieuwsdag 2008

Nationale Goed Nieuwsdag 2008

Nationale Goed Nieuwsdag 2008

Goed nieuws is ook nieuws! Dit jaar wordt op vrijdag 7 november voor de de tweede keer de Nationale Goed Nieuwsdag georganiseerd. Natuurlijk moet hard en spannend nieuws gebracht worden, maar inspirerende en zinvolle gebeurtenissen uit de samenleving blijven vaak onderbelicht. Een gemiste kans, want uit actuele onderzoeken blijkt dat er veel behoefte is aan ander nieuws.

Daarom willen we mensen op deze dag bewust maken dat er ook veel goed nieuws is en dit meer aandacht verdient. Op de Nationale Goed Nieuwsdag vragen we alle media om naast het reguliere nieuws vooral ook goed nieuws te publiceren. Het doel van deze dag: een evenwichtiger en realistischer nieuwsaanbod.

Wat is goed nieuws?

Er is een ijsbeertje geboren in Artis is natuurlijk leuk en luchtig nieuws, maar goed nieuws is meer dan dat. Het is nieuws over gebeurtenissen uit binnen- en buitenland die wel goed gaan en afwijken in positieve zin.
Of de actualiteit belicht vanuit een ander perspectief. Het is serieus nieuws met inhoud, positiefkritisch en oplossingsgericht. Voorbeelden van goed nieuws vind je hier.

Deelnemers Goed Nieuwsdag

Totaal 24 kranten, nieuwssites, radio- en televisiezenders nemen deel aan de Nationale Goed Nieuwsdag. Zo krijgen miljoenen Nederlanders vandaag veel positief nieuws aangeboden. Bij de eerste editie vorig jaar deden er totaal twaalf media mee.

bron: goednieuwsdag.nl

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here