Natuurbrug is groot succes

0
127

In mei 2006 opende Koningin Beatrix, tussen Hilversum en Bussum, het langste ecoduct ter wereld; bedoeld om de versnipperde natuurgebieden op dit deel van de Heuvelrug (Heuvelrug is het Gooi + Utrechtse Heuvelrug) weer met elkaar te verbinden.
Wat is daar tot nu toe in de praktijk van terecht gekomen? Maken dieren daadwerkelijk gebruik van de brug, welke soorten zijn er gesignaleerd en in welke frequentie? En hoe intensief hebben wandelaars, fietsers en ruiters de mogelijkheid benut om recreatief medegebruik te maken van de verbinding? Om antwoord te krijgen op deze vragen heeft Alterra in opdracht van terreinbeheerder het Goois Natuurreservaat veldonderzoek verricht op en om de natuurbrug.

Alle zoogdiersoorten die in de omgeving van de Natuurbrug Zanderij Crailoo leven zijn ook op de natuurbrug aangetroffen. Sommige soorten passeren dagelijks (ree, vos, konijn), andere zoogdiersoorten, waaronder enkele zeldzame soorten, bezoeken de natuurbrug regelmatig. Ook de recreant gebruikt de natuurbrug vaak. Dit blijkt uit twee jaar intensief onderzoek Alterra.

bron: gooisnatuurreservaat.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here