Nederland wint Eurovisie Juniorsongfestival

1
190

Wat grote mensen de afgelopen 30 jaar niet gelukt is heeft 14 jarige Ralph uit het Brabantse Best voor elkaar gekregen.

Op zaterdag 21 november heeft hij samen met zijn dansers als eerste Nederlander ooit het Eurovisie Juniorsongfestival gewonnen. Dit jaar was het de zevende keer dat dat Songfestival werd gehouden. De finale was in Kiev, de hoofdstad van Oekraïne. Aan het Junior Songfestival doen alleen kinderen van tien tot vijftien jaar mee.

De winnaar van het Europese Junior Songfestival is terug in Nederland. Ralf werd zondagavond door fans opgewacht op vliegveld Schiphol.

[youtube:http://www.youtube.com/watch?v=B14rNhnRfQQ 450 350]

De deelnemers zingen een zelfgeschreven liedje in hun eigen taal. Er doen kinderen mee uit 13 verschillende landen. Ieder land heeft voorrondes gehad, waar uiteindelijk een finalist werd gekozen. Die mag naar de internationale finale in Kiev. Voor Nederland was dat Ralf van 14 jaar uit Best.

Kun je niet genoeg krijgen van het liedje ‘click clack en wil je een exclusief interview met Ralph bekijken? klik dan hier.

bron: jeugdjournaal.nl

1 REACTIE

  1. Hallo,

    Mijn naam is Elise en ben 8 jaar oud en grote fan van Ralf en vond zijn optreden heelemaal geweldig Nu wil ik heel graag een valentijns kaart naar hem sturen maar heb geen adres van hem. Heeft u muisschien voor mij een postadres waar ik de kaart naar toe kan sturen? Alvast bedankt!

    Groetjes van Elise

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here