Home Goed Nieuws, Puur en Positief Nieuws en Soap ook op de toilet

Nieuws en Soap ook op de toilet

Nieuws en Soap ook op de toilet

Televisie op mobieltjes staat nog in de kinderschoenen, maar de helft van de Nederlanders weet al op welke plekken ze mobiel tv willen kijken zodra dat mogelijk is. Favoriet is het vakantieadres.

Ook onderweg (naar opleiding en werk) wordt door veel mensen bij voorbaat al genoemd als een geschikte gelegenheid om mobiel tv te kijken.

Dat blijkt uit een onderzoek van TSN NIPO onder bijna negenduizend Nederlanders.

Bed
Hoe jonger de ondervraagden, hoe vaker het bed wordt genoemd als plek om het mobiele telefoontoestel als tv te gebruiken. Van de jongeren van 13 tot 17 jaar wil 37 procent dat. Ook wordt de school vaak genoemd.

Mobiele tv biedt ook nieuwe mogelijkheden voor afleiding op het toilet. Eén op de twaalf Nederlanders heeft al bedacht daar in de toekomst tv te gaan kijken. Bij mannen slaat dit meer aan (10 procent) dan bij vrouwen (6 procent).

Nieuws staat duidelijk op één. De helft geeft aan hiernaar te gaan kijken. Jongeren hebben beduidend minder interesse in het nieuws. Zij kijken veel liever naar muziekprogramma’s.

Voetbal
Sportprogramma’s, en dan vooral voetbal, zullen het op de mobiele telefoon  goed doen onder de mannen (30 procent).

Series zijn populairder onder vrouwen dan onder mannen. Ook is de interesse voor het kijken naar reality soaps  via de mobiele telefoon onder vrouwen (10 procent) veel groter dan onder mannen (4 procent).

Zal de vertrouwde tv in de Nederlandse huiskamers, bij een breed gebruik van tv via de mobiele telefoon, uit het beeld verdwijnen? Zo’n vaart zal het zeker niet lopen, denkt Hans Broekhuis, manager TV Marketing & Content van Tele2.

“Het consumentengedrag zal niet ineens van vandaag op morgen totaal veranderen, de tv in de huiskamer zal de komende jaren nog steeds bovenaan staan als het meest bekeken medium voor bijvoorbeeld films, sportwedstrijden en tv-programma’s.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here