Home Gezondheid Ontdek de magische kracht van kokosolie

Ontdek de magische kracht van kokosolie

Ontdek de magische kracht van kokosolie

Je hebt zeker al gehoord van de vele voordelen van biologische virgin kokosolie. Deze veelzijdige olie kan je inzetten voor je gezondheid en je uiterlijk. Het is goede bron van gezonde vetten en heeft een helende werking. Enkele van de voordelen van kokosolie zetten we op een rijtje in dit artikel.

Kokosolie op je huid

Kokosolie is enorm goed voor je huid. De olie dringt diep door in je huid en doodt bacteriën en virussen. Het helpt wonden genezen en kan zelfs infecties voorkomen. Hoofdluizen, muggen en zandvlooien houden niet van deze olie. Het helpt ook goed tegen schimmelaandoeningen.

Daarnaast houdt het je huid soepel en zacht. Gebruik het om het ontharen makkelijker te maken. Je kunt de olie ook gebruiken om je make-up te verwijderen. Of om je gezicht te reinigen aan het eind van de dag. Het is dus een goed alternatief voor scheergel, bodylotion, nagelriemolie of voetencrème. Heb je last van droge lippen? Doe er dan wat kokosolie op.

Kokosolie op je haar

Kokosolie heeft ook voordelen voor bijkans alle haartypen. De olie wordt snel opgenomen in je haarschubben en kan hierdoor het verlies van proteïnen voorkomen. Zo maakt het je haar dikker en elastischer. Heb je last van een droge hoofdhuid? Smeer die dan in met wat kokosolie na een shampoobeurt.

Kokosolie in je mond

Kokosolie kan tandbederf tegengaan. Zoals eerder genoemd doodt deze olie bacteriën. Streptococcus mutans, een bacterie die op suiker leeft, komt veel voor in je mond. Door je mond te spoelen met wat kokosolie kan je deze bacteriën doden.

Kokosolie in de keuken

Bakken en frituren met kokosolie is vele malen gezonder dan met soja- of zonnebloemolie. Het kan niet oxideren waardoor het ontstaan van vrije radicalen wordt voorkomen. Hij is dus hittebestendig. Het bevat gezonde verzadigde vetten welke een goede uitwerking hebben op het hart en je cholesterolgehalte.

Kokosolie bestaat voor ongeveer 50% uit het verzadigd vetzuur laurinezuur. Je lichaam zet laurinezuur om in een molecuul genaamd monolaurine. Moedermelk bestaat voor zo’n 30% uit laurinezuur.

Kokosolie en je gezondheid

Een ander voordeel van kokosolie is dat het bijdraagt aan een goede stoelgang en darmwerking. Het past prima binnen een dieet omdat het je sneller een vol gevoel geeft. En omdat het veel laurinezuur bevat draagt het bij aan het in balans houden van je afweersysteem. Voeg gerust wat kokosolie toe aan je voeding.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here