Home Goed Nieuws, Puur en Positief Playmobil is jarig

Playmobil is jarig

Playmobil is jarig

Playmobil bestaat bijna 35 jaar en dat moet gevierd worden. Daarom houdt het Museum van de Twintigste Eeuw in Hoorn een tentoonstelling genaamd ‘De wereld van Playmobil’. Tijdens deze tentoonstelling zijn er Playmobil figuren te zien van 1974 tot nu, zodat bezoekers van alle leeftijden hun favoriete speelgoed zullen herkennen.

Playmobil zorgt voor fantasierijke werelden waarin kinderen hun creativiteit, concentratievermogen en motoriek kunnen ontwikkelen. Het is verantwoord speelgoed en dat is dan ook de reden dat het bekende plastic speelgoed al bijna 35 meegaat en nog steeds populair is. Verschillende collectiestukken uit de jaren ’30, ’50 en ’60 laten het succes van Playmobil in de loop van de jaren zien.

Altijd lachende speelfiguurtje

Begin jaren ’70 introduceerde Hans Beck een altijd lachend speelfiguurtje en baseerde daar een heel nieuw speelconcept op. Tijdens de tentoonstelling ‘De wereld van Playmobil’ zijn de ontwikkelingen van ontwerp tot afgewerkte verpakking te zien. Ook de gepubliceerde artikelen en recensies over Playmobil zijn verzameld en tentoongesteld. De expositie is verdeeld in verschillende thema’s die ooit zijn uitgegeven, zoals de ridder-, western-, en stadsleventhema’s.

Speelzones

Er zijn levensgrote Playmobil figuren van 160cm aanwezig, zodat de bezoekers oog in oog staan met de speelfiguren. Uiteraard is er ook een speelzone voor jong en oud met daarin verschillende speelsets en thema’s.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here