Plonsen maar!

Plonsen maar!

Vakantiegangers kunnen met een gerust hart het water in, want in de meeste badplaatsen in Europa voldoet het zwemwater aan de eisen.

Met de zomer in aantocht maken miljoenen vakantiegangers zich op voor een bezoek aan de Europese stranden. Maar hoe schoon is eigenlijk het zwemwater English ? Deze week is het jaarlijks zwemwaterrapport van de EU verschenen en er is goed nieuws. Ongeveer 95% van de plaatsen aan de kust en 89% van die aan rivieren en meren voldoen aan de wettelijke kwaliteitseisen.

Op ongeveer 21 000 plaatsen zijn in 2007 watermonsters genomen en er zijn minder locaties van de lijst geschrapt dan verleden jaar. Dat is goed nieuws! Maar de EU blijft erop hameren dat de EU-landen de vervuiling bij de bron blijven aanpakken in plaats van locaties van de lijst te schrappen.

Elk jaar wordt gecontroleerd of het zwemwater fysisch, chemisch of bacteriologisch verontreinigd is. In de EU-wetgeving staat aan welke minimumeisen de nationale overheden moeten voldoen en wat zij eventueel nog meer kunnen doen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here