4 redenen waarom je pompoen moet eten

0
68

De kleurrijke pompoen heeft verschillende voordelen voor de gezondheid. Hij is rijk aan b├Ętacaroteen, calcium, kalium, ijzer, vitamine B en C. Het is ook een belangrijke bron van voedingsvezels.

Naast lekker zoet is pompoen ook heel goed voor de gezondheid. Ben je nieuwsgierig naar de vele voordelen? Lees dan verder.

Pompoen is goed voor de ogen

In pompoenen vind je ongeveer 200% de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid aan vitamine A. En deze vitamine is zeer goed voor de ogen. De kans op het krijgen van oogziekten is aanzienlijk kleiner wanneer je regelmatig pompoen eet.

Pompoenzaden verlagen je cholesterolgehalte

Pompoenzaden zijn niet alleen verrukkelijk als tussendoortje. Ze zitten ook boordevol chemische stoffen die je cholesterolgehalte verlagen en dat is goed voor je hart.

Pompoen verkleint de kans op het krijgen van kanker

Pompoen bevat veel betacaroteen, een antioxidant die een belangrijke rol speelt in de preventie van kanker. Verlaag de kans op het krijgen van kanker door regelmatig pompoen te eten.

Pompoen maakt de immuunsysteem sterker

In pompoen zit er ongeveer 20% van de dagelijks aanbevolen hoeveelheid vitamine C. Door regelmatig pompoen te eten zul je minder snel ziek worden. Je zult je ook fit en energiek voelen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here