Home Goed Nieuws, Puur en Positief Roemenen snakken naar goed nieuws

Roemenen snakken naar goed nieuws

Roemenen snakken naar goed nieuws

De Roemenen moeten voortaan meer goed nieuws te horen krijgen. Het parlement besliste vandaag dat nieuwsprogramma’s op de televisie en de radio in gelijke mate positieve als negatieve berichten moeten brengen. Vraag is of president Traian Basescu de wet ook ondertekent.

“Slecht nieuws schadelijk”
De initiatiefnemers van de wet, Gheorghe Funar van de ultranationalistische partij Romania Mare, en Ioan Ghise van de regerende Nationaal Liberale Partij (PNL) verklaarden dat hun doel is “het algemeen klimaat te verbeteren en het publiek de kans te geven het dagelijks leven op evenwichtigere wijze waar te nemen, zowel psychisch alsook emotioneel”. Onderzoeken hebben immers bewezen dat slecht nieuws schadelijk voor de gezondheid is, schreven Ghise en Funar in hun voorstel tot wetswijziging.

“Niet toepasbaar”
Deze nieuwe regeling is “totaal in strijd met de grondwet”, verklaarde daarentegen Mircea Toma, voorzitter van de pers- en burgerrechtenvereniging ‘Agentschap voor toezicht op de pers’. Ook de voorzitter van de televisiecontroledienst CNA, Rasvan Popescu, zei dat de nieuwe wet “niet toepasbaar” is.

bron: belga

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here