Smurfen – ‘T Is Fantastisch

0
144

Dat de Smurfen dit jaar 50 jaar bestaan kan bijna niemand zijn ontgaan. Overal kom je die kleine, blauwe mannekes tegen. En dat ze zeker niet gedateerd zijn bewijzen ze keer op keer. De Smurfen gaan met hun tijd mee. Met hun nieuwste cd, Wij gaan naar Smurfenland, laten de heren -en één dame- horen dat ze ook kunnen zingen. Hitpotentie? Zeker, voor de allerkleinste onder ons. Alhoewel, was het nummer ‘Schnappi’ niet ook een mega-hit onder vele volwassenen?

Waar kleine mannetjes groot in zijn
Als volwassene is het misschien een beetje raar om in je auto te zitten, zonder kinderen op de achterbank, en dan uit je boxen de stemmen van de Smurfen te laten schallen. Maar ach, we moeten het kind in onszelf levend houden. En dus reed ik rond in mijn scheurijzer op de klanken van die kleine, lieve, blauwe wezentjes. Één ding staat vast: vrolijk word je er zeker van. De cd Wij gaan naar Smurfenland is zonder meer een gezellig album. De herkenbaarheid van de nummers die de Smurfen coveren is groot. Geheel met eigen titel brengen zij nummers als ‘Liever Voor Altijd (Roseanne)’, ‘Hela Hola (Elle Ella)’, ‘Smurf Is Smurf (Life Is Life)’ en ‘Wij Houden Van Grote Smurf (We Love You Papa Smurf)’. Het is een fleurige, kleurige, gezellige en vrolijke cd.

Timing
Dat het album nu te koop is (en hier wordt besproken) is natuurlijk een kwestie van timing. Met de komende feestdagen (Sinterklaas en Kerst) zullen vele kids deze cd wel willen hebben en hij zal dan ook op menig verlanglijstje prijken. De Smurfen zelf hebben hier nog handig op ingespeeld door als bonustrack zowel een Sinterklaas- als een kerstnummer op te nemen op de cd. Ons advies bij FOK!? Zorg dat de kids hem krijgen, je zult er zelf ook veel plezier van hebben. Tien minuten naar deze cd luisteren en je ‘grumpy’-humeur is verdwenen, je lalt de nummers lekker mee. Stofzuigen wordt een stuk aangenamer, die lange auto-rit naar opa en oma ineens een veel minder grote verzoeking. “Yes baby, The Smurfs are back, hip and hot.”

Tracklist

1. ’t Is Fantastisch (Fascination)
2. Liever Voor Altijd (Roseanne)
3. We Gaan Naar Smurfenland (Lollipop)
4. Het Is Weer Tijd (This Is The Life)
5. Ik Wist Het Wel (I Kissed A Girl)
6. Weet Iemand Waarom (Love Song)
7. Hela Hola (Elle Ella)
8. Winter (All Summer Long)
9. De Dierentuin (American Boy)
10. Smurf Is Smurf (Life Is Life)
11. Ga Maar Lekker Slapen (The World Is Still Full Of Wonder)
12. Smurfen Alfabet (Smurfy Alphabet)
13. Smurfen Blijven Gaan (Smurfing On Down)
14. Wij Houden Van Grote Smurf (We Love You Papa Smurf)
15. Ik Heb Een Nieuwe Bril (Xxxx)
16. Bonus: Sinterklaas Wie Kent Hem Niet (Sinterklaas Wie Kent Hem Niet)
17. Bonus: Smurfenkerst In Smurfenland (All I Want For Christmas)

bron: fok.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here