Song Pop Downloaden voor Android, iOS, Blackberry en PC

6
763

Songpop is de nieuwe hit voor Android, iPhone en iPad. Maar kun je Songpop ook spelen op je Blackberry toestel of een computer of laptop? In het komende artikel kun je alles lezen over dit populaire muziekspel.

Angry Birds, Wordfeud en Draw Something

Nog geen jaar geleden was heel Nederland verslaafd aan het woordspelletje Wordfeud. Het spel werd hoofdzakelijk gespeeld via een app op een Android toestel of iPhone. Ook voor de iPad was er een app te downloaden en er zijn zelfs mogelijkheden om Wordfeud op je PC te spelen. Helaas is er nooit een Blackberry versie verschenen. Wordfeud was niet de eerste hype op het gebied van spellen voor je telefoon. Het begon allemaal met Angry Birds, een spel waarbij je kleine vogeltjes op een strategische manier moet lanceren. Mede door de vele varianten die in een snel tempo worden uitgebracht is Angry Birds bij het schrijven van dit artikel nog immens populair. Na Angry Birds en Wordfeud was Draw Somthing de nieuwe koploper. Song Pop heeft hier echter een einde aan gemaakt. Op het moment van schrijven van dit artikel is Song Pop al ruim 3 miljoen keer gedownload. Op drukke dagen spelen ruim 15 miljoen smartphone gebruikers het liedjesspel. We verwachten dat het aantal spelers snel zal stijgen de komende tijd. Song Pop is uitgebracht door FreshPlanet die je misschien wel kent van de spellen Dreamland en Spa Life.

Song Pop voor Android, iOS en Facebook

Song Pop lijkt op Draw Somthing, het verschil is dat titels en artiesten van liedjes moet raden in plaats van tekeningen. Je kunt Song Pop spelen met een Android smartphone, en op een iPhone. Er is ook een speciale versie voor je iPad verkrijgbaar. Deze kun je downloaden en installeren via iTunes of Google Play. Op dit moment is er helaas nog geen versie voor Blackberry verkrijgbaar. Blackberry gebruikers kunnen Song Pop wel spelen via hun PC. Omdat dit via een Facebook add-on werkt heb je hier wel een Facebook account voor nodig. Een andere mogelijkheid is om net zoals bij Wordfeud, met behulp van een Android Emulator Song Pop spelen op je computer. Als er meer bekend is over de Blackberry versie zullen we op deze pagina een update geven. Meld je aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws.

Download Song Pop

Zo werkt het spel

Song Pop is een muziekquiz waarbij je per ronde een vijftal geluidsfragmenten te horen krijgt. Het gaat erom dat je zo snel mogelijk het goede antwoord aanklikt. Het goede antwoord varieert per ronden tussen de artiest van het nummer, of de titel van het liedje. Nadat jij de quiz hebt gespeeld krijgt je tegenstander dezelfde vijf fragmenten voorgeschoteld. Vervolgens wordt de eindstand bepaald. Gedurende een vooraf aangegeven tijd kun je onbeperkt blijven spelen. Na het verstrijken van deze tijd wordt de uiteindelijke eindstand opgemaakt.met vijf vragen per ronde.

Muziek Categorieën

Als je een spel start kun je kiezen uit een muziek categorie. Standaard zijn een aantal categorieën beschikbaar zoals  80’s Collection, Love Songs en Classic Rock. Als je een ronde wint verdien je munten. Met deze munten kun je onder andere extra categorieën kopen zoals Hard Rock, Funk en de 70’s Collection.

Song Pop via Facebook App

Je kunt random tegenstanders kiezen, of vrienden uitnodigen via e-mail. Het liedjes spel is echt groot geworden dankzij Facebook. Je kunt Song Pop koppelen aan je Facebook account door middel van Facebook app, en op die manier je Facebook vrienden uitnodigen. Je kunt vervolgens spelen via Facebook op je PC, of via de app op je smartphone of iPad.

Song Pop Premium

Song Pop is helemaal gratis. Wel krijg je af en toe een reclame banner onder of boven in beeld en tussen de spel rondes door worden er advertenties getoond. Voor 1,59 euro krijg je de Premium versie die vrij van reclame is.

6 REACTIES

  1. Sinds ik songpop op mijn iPad heb staan doe ik bijna niets anders meer. Ik ben echt helemaal verslaafd aan dit spel. Ik hoop dat er ook een Nederlandstalige categorie komt.

    • Omdat een Galaxy Ace een waardeloze telefoon is die he-le-maal niets goed kan doen… Sterkte met de rest van de looptijd van je contract…

  2. Ik krijg steeds maar bezig met laden in het scherm staan als ik songpop wil spelen via mijn facebook-account. Heb alle laatste versies van chrome en zo.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here