Home Lifestyle Stinkende schoenen? Zo los je dat op

Stinkende schoenen? Zo los je dat op

Stinkende schoenen? Zo los je dat op
Close-up of a man disgusted by the smell of his running shoe.

Stinkende schoenen zijn onvermijdelijk. Na verloop van tijd krijgen schoenen onaangename geurtjes die je met moeite eruit krijgt. In de ergste gevallen durf je die schoenen niet meer aan te doen. Vrees niet want er is nog hoop voor die schoenen. Je hoeft ze dus niet weg te doen.

Zweetvoeten

De grote veroorzaker van stinkende schoenen is zweetvoetengeur. Bij schoenen waar geen- of pantysokjes mee worden gedragen lijkt een zweetvoetengeur na verloop van tijd onvermijdelijk. Het zweet van je voeten maakt van je schoen een warme en vochtige plek. Dit maakt je schoenen heel aantrekkelijk voor bacteriën, en deze bacteriën zorgen voor de stank.

Zodra de bacteriën zich in je schoenen bevinden kunnen ze makkelijk aan je voeten plakken. De stank zal dus ook aan je voeten te merken zijn. Het beste kan je altijd sokken in je schoenen dragen. Maar die staan niet bij alle schoenen even leuk. Zoals bij ballerina’s, pumps of sneakers is dit natuurlijk niet mooi. Vandaar deze tip tegen stinkende schoenen.

Je hebt het volgende nodig:

50 gram baking soda
koffiefilter
elastiekjes
een lekker geurende olie

Zo ga je te werk

Mix 50 gram baking soda met 5 tot 10 druppels van de geurende olie. Neem een halve eetlepel van het mengsel en doe dit in je koffiefilter. Pak de uiteinden van je koffiefilter bij elkaar en vouw deze samen. Bind het vast met een elastiekje. Nu heb je buideltjes die heerlijk geuren! Voor één paar schoenen heb je twee buideltjes nodig.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here