Je Stofwisseling Versnellen doe je zo

0
67
Apple tree flowers in spring

De stofwisseling is een proces in je lichaam waarbij wat je hebt gegeten wordt omgezet in energie. Je stofwisseling speelt zo een belangrijke rol in het bepalen van je gewicht. Middels je stofwisseling haalt je lichaam de stoffen die het nodig heeft uit je voeding en dranken. Wat niet verbruikt kan worden, wordt opgeslagen als vet. Wat niet meer bruikbaar is wordt via de stoelgang afgevoerd. Bij het afslanken speelt de stofwisseling een belangrijke rol. Vele afslankmiddelen proberen gewichtsafname op gang te brengen door de stofwisseling te versnellen. Er zijn verschillende manieren om dit te doen en die nemen we hier onder de loep

Er zijn personen die van nature een snelle stofwisseling hebben. Anderen hebben juist een trage stofwisseling. Zulke personen komen heel snel aan. Voor deze mensen heb ik goed nieuws! Je kunt je stofwisseling makkelijk versnellen.

Ontspan je

Een van de eerste en belangrijkste tips om je stofwisseling te versnellen is om je te ontspannen. Stress is niet gezond voor het lichaam. Het kan je stofwisseling aanzienlijk vertragen. Probeer elke dag 15 minuten te ontspannen. Je kunt dit doen middels yoga en ademhalingstechnieken. 15 minuten is ruim voldoende.

Drink voldoende water

Niet goed gehydrateerd zijn zal je stofwisseling vertragen. Drink daarom voldoende water door de dag heen. Wacht niet tot je dorst hebt, dan is het al te laat en duurt het heel lang voordat je lichaam volledig is gehydrateerd.

Eet voldoende en vaak

Vaker eten zal de stofwisseling juist opvoeren. Het zal je niet dik maken als je de calorie├źn in de gaten houdt. Eet daarom kleine porties door de dag heen. Maak kleine, lichte maaltijden in plaats van grote maaltijden voor 3 keer per dag. Let wel dat je op vaste tijden eet.

Voldoende nachtrust

Vermoeidheid en onregelmatige nachtrust zal de stofwisseling vertragen. Het veroorzaakt stress en vergroot de kans dat je ongezonde voeding zult lusten. Slaap minstens 8 uren per dag voor een snelle stofwisseling. Voldoende slapen heeft nog veel meer voordelen, maar in dit artikel houden we het hierbij.

Groene thee drinken

Groene thee is heel goed voor de lijn. Het zit boordevol antioxidanten en het bevat stoffen die de stofwisseling een boost geven. Drink elke dag 2 kopjes groene thee.

Regelmatig bewegen

Sporten is een perfecte manier om de stofwisseling te versnellen. Je verbrandt veel calorie├źn tijdens en na het sporten. Probeer steeds 30 minuten te zweten. Kies een activiteit dat je zelf leuk vindt, zoals dansen.

Je stofwisseling opvoeren is dus ook mogelijk zonder supplementen. Hiernaast zijn er nog vele andere manieren om te proberen. Ga maar aan de slag!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here