Home Goed Nieuws, Puur en Positief Suske en Wiske en de iPad Padden

Suske en Wiske en de iPad Padden

Suske en Wiske en de iPad Padden

Suske en Wiske zijn ongeveer hetzelfde als een pot pindakaas. Met andere woorden: ‘Wie is er niet groot mee geworden ?’ Gelukkig gaan de twee vrolijke Vlaamse stripfiguren met hun tijd mee. Wist je bijvoorbeeld dat de nieuwe albums van Suske en Wiske ook in een digitale versie voor de iPad verschijnt? Sterker nog, de Suske en Wiske-app op de iPad een van de succesvolste apps tot op heden. Mede hierdoor blijft Suske en Wiske de best verkocht strip van Nederland en Vlaanderen.

In 2010 vonden bijna 1,4 miljoen albums hun weg naar de lezers. Daarmee is Suske en Wiske nog steeds de best verkochte strip in de Lage Landen. En gezien de voorsprong op de andere strips zal dit nog lang zo blijven. Bovendien is Suske en Wiske de enige Vlaamse stripreeks die boven de Moerdijk op een grote populariteit mag rekenen.

Zesenzestig jaar nadat de eerste Suske en Wiske-strip het levenslicht zag, sluiten de Vlaamse en Nederlandse lezers Suske, Wiske, Tante Sidonia, Lambik en Jerom bij elke strip telkens weer in hun hart. Er werden tot nu toe meer dan 200 miljoen albums verkocht. Wel stellen we vast dat ook Suske en Wiske niet aan de golfbewegingen in het succes ontkomt waaraan  ook grote internationale reeksen zoals Kuifje, Asterix, Batman of Superman onderhevig zijn. Maar verheugend is dat de strip nog steeds veel emotie en reactie oproept: Suske en Wiske is van iedereen.

Dat bewijst ook het unieke succes van de app die in december 2010 werd gelanceerd: meer dan 103.000 gratis downloads en bijna 10.000 verkochte apps tot op heden. Bovendien sleepte deze app reeds verscheidene prestigieuze internationale prijzen in de wacht. Standaard Uitgeverij, WPG Uitgevers Belgi√ę en Studio Vandersteen stellen elke dag alles in het werk om naar hun vele lezers en lezeressen te luisteren en elk nieuw album van Suske en Wiske even (ont)spannend te maken als de voorgaande 314 albums.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here