Tiener met Syndroom van Down maakt winnende driepunter

0
55

Op de Franklin Road Academie in Nashville, Tennessee hebben de studenten wat leuks om te vieren. Zij hebben namelijk de laatste thuiswedstrijd van het seizoen, die bekend staat als Senior Night, gewonnen. En niemand is zo blij en trots als Robert Lewis zelf, die het winnend doelpunt heeft kunnen scoren.

Wie is Robert Lewis?

Robert Lewis is een ouderejaars student op de Franklin Road Academie en heeft het Syndroom van Down. Desondanks vertelde de coach hem dat hij zich klaar moest maken voor die bewuste wedstrijd. Coach John Pierce wilde de tiener inzetten in de laatste wedstrijd en gaf hem daarom weken van te voren de kans om zich goed voor te bereiden.

Normaliter fungeert Robert als manager van het basketbalteam, maar nu kreeg hij de kans ook mee te spelen. Zijn moeder Judy was heel enthousiast toen zij dit nieuws te horen kreeg, maar was ook bewust dat hij mogelijk maar op de reservebank terecht zou komen te zitten. Desondanks bleef ze haar zoon ondersteunen en motiveren in de weken voor de grote wedstrijd. Gelukkig kreeg Robert daadwerkelijk de kans om aan deze wedstrijd mee te doen. Hij werd volop ingezet die avond en moest nu tegen zijn broertje uitkomen die voor het team van de tegenstander speelde.

Een winnende driepunter

Tijdens de wedstrijd zag Robert tweemaal de kans om een driepunter te scoren. De eerste keer lukte het nog net niet, toch bleef hij braaf doorspelen. Hij liet dit voorval hem niet demotiveren en probeerde later weer een driepunter te scoren. Tegen het eind van het spel kreeg Robert weer zijn kans. Met de steun van het publiek achter hem en nog slechts enkele seconden op de klok greep Robert zijn kans. De scores stonden op dat moment op 64-64, gelijkspel. De druk om te scoren was dus heel hoog en het lukte Robert bij deze tweede poging om die driepunter te scoren. Zijn team stond dankzij hem dus met 64-67 voor. De tegenstander probeerde daarna nog tegen te slaan, maar uiteindelijk won de Franklin Road Academie deze belangrijke wedstrijd.

Een held

Robert werd opgetild als held door zijn teamgenoten en de vele toeschouwers. Zijn broertje, die voor de tegenstander had gespeeld, kwam Robert als eerste feliciteren. Het was een geweldige avond voor Robert, zijn teamgenoten en alle omstanders.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here