Home Relaties en liefde Tips voor een leuke date

Tips voor een leuke date

Tips voor een leuke date

Ben je op zoek naar iets anders, iets origineels voor een date? Heb je een eerste date of ben je al meerdere jaren samen, het maakt niet uit, iedereen heeft weleens ideeën nodig voor een leuke date of een dagje uit. Is het je eerste date, dan is het natuurlijk belangrijk om direct een goede indruk te maken, want je krijgt nooit een tweede kans om een goede eerste indruk te maken.  Het is dus heel belangrijk dat je goed voorbereid op je date verschijnt en dan hebben we het niet alleen over hoe je eruit ziet. Of het nou je eerste date is of dat je al jaren samen bent maakt niet uit, het is heel belangrijk om je quality time met elkaar goed te plannen.

Een date moet vooral plezierig zijn

Al alle basiszaken goed gepland zijn, dan komt het nog maar op één ding aan. En dat is eigenlijk meteen ook het aller belangrijkste van een date, of het nou de eerste date is of een zoveelste date dat maakt daarbij niet uit. Het klinkt eigenlijk een beetje als een open deur intrappen, maar elke date moet namelijk plezierig zijn. Je moet plezier maken en ontspannen zijn. Dat is makkelijker gezegd dan gedaan in veel gevallen, want de meeste mensen zijn nou eenmaal nerveus tijdens en dat komt bijna altijd op een verkeerde manier naar buiten. Voorkom echter ten allen tijde dat je nerveus, geforceerd en afstandelijk overkomt. Je moet het proberen te zien alsof je gewoon met vrienden of vriendinnen op stap gaat, want dan ben je ook niet nerveus en ben je ook niet gespannen.

Kom tijdens een date noot wanhopig over

Tijdens je date gooi je jezelf natuurlijk helemaal in de strijd. Je hebt misschien zelfs een instelling van ‘en nu moet het dan echt gaan gebeuren’. Dat is echter in de meeste gevallen niet de juiste manier, want diegene aan de andere kant van de tafel voelt over het algemeen direct aan als je ‘desperate’ bent.  Het is alsof ze de wanhoop en de angst al van kilometers ver kunnen ruiken. Dit is ook het type uitstraling waardoor je erg onaantrekkelijk wordt. Het is daarom van het allergrootste belang dat je ten allen tijde jezelf blijft.

Tips voor een leuke date

Soms gaat dat bijna als vanzelf, soms kost het even tijd om iets leuks te plannen. Hieronder enkele tips voor een leuke date of een leuk dagje uit samen.

  1. Als de zon schijnt dan is het natuurlijk allemaal net even iets gemakkelijker. Je kunt bijvoorbeeld lekker gaan picknicken met z’n tweetjes. Neem een kleed mee en een tas vol overheerlijke broodjes, drankjes en snoepjes en je kunt er lekker tegen aan.
  2. Gezellig met z’n tweeën lekker zwemmen kan ook heel gezellig zijn. Met z’n tweetjes lekker in de zomerzon op een handdoek liggen zonnebaden en af en toe een heerlijk verfrissende duik in het verkoelende water. Heerlijk!
  3. Als je beide van sporten houdt kun je eens een dagje samen lekker gezond bezig zijn. Ga samen tennissen, squashen, klimmen in een klimhal, hardlopen of fietsen. Ook dat kan heel gezellig zijn. Onderweg kun je eventueel eventjes stoppen om gezellig even iets te drinken op een terrasje. Gezellig!
  4. Sta eens een keertje lekker vroeg op, ga samen naar buiten en ga ergens rustig zitten en kijk naar de zonsopkomst. Dat is elke keer weer zo ontzettend fascinerend en zo ongelooflijk rustgevend. Dat is pas echt genieten. Nadat de zon op is ga je gezellig met z’n tweetjes thuis of ergens in een restaurantje samen ontbijten.
  5. Wil jij je date echt onvergetelijk maken, zorg dan voor een klein extraatje. Met zo’n klein extraatje kun je zonder moeite een date al snel onvergetelijk succesvol maken. Een extraatje kan zoiets zijn als een klein cadeautje voor je partner. Dit kan zelfs zoiets kleins zijn als een klein attent cadeautje of een zelf geschreven gedicht bijvoorbeeld.
  6. Ook al klinkt het misschien een beetje afgezaagd, maar toch doet een ‘simpel’ etentje het altijd nog goed tijdens een date. Veel mensen kiezen dan ook nog steeds daarvoor. Ze kiezen een leuk restaurant uit en leren elkaar kennen tijdens het eten. Ken je elkaar al langer, dan heb je lekker de tijd om gezellig even bij te kletsen, want tijdens je drukke leven komt het daar vaak toch niet van. Ook voor een eerste date doet een etentje het nog steeds altijd heel goed en het hoeft zelfs niet allemaal zo duur te zijn. Kies voor een eerste date echter nooit een al te luxe restaurant, want de ander zou zich daar misschien ongemakkelijk kunnen voelen.
  7. Ga gezellig eens een keertje naar de dierentuin. Ook voor een eerste date is een dierentuin een hele goede plek. Natuurlijk alleen als je allebei van dieren houdt. Als de ander dieren verafschuwt dan gaat dit natuurlijk niet werken. Eventuele ongemakkelijke stiltes vallen in een dierentuin ook veel minder op omdat je tussendoor ook nog allerlei andere dingen doet. En je hebt altijd een gespreksonderwerp, zoals bijvoorbeeld alle dieren die je daar ziet. Het gesprek is daardoor direct al een heel stuk minder geforceerd. Dit is vooral voor mensen die van nature heel erg verlegen zijn een hele goede optie. Hou je niet zoveel van dieren, dan kun je in plaats van een dierentuin natuurlijk ook kiezen voor een museum, een pretpark of iets dergelijks.

Andere opties

Er zijn natuurlijk ontelbare manieren voor een leuke date. Bovenstaande lijst is slechts het topje van een enorme ijsberg. Er zijn nog ontelbaar andere leuke ideeën voor een leuke date of dagje uit. Mocht er in deze lijst niet echt iets voor je gading tussen staan, zoek dan even op internet en je komt de meest uiteenlopende lijsten tegen. Eventueel kun je op een van de vele online veilingsites kijken, daar komen ook regelmatig de meest leuke activiteiten voorbij om te doen op een date. Met een beetje geluk heb je zoiets al voor een zacht prijsje.

Gezonde Groeten,

natascha

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here