Home Gezondheid Slechte Adem? 3 tips tegen slechte adem geur

Slechte Adem? 3 tips tegen slechte adem geur

Slechte Adem? 3 tips tegen slechte adem geur

Een ieder heeft wel eens last van een slecht adem. Onaangename geuren worden veelal veroorzaakt door een droge mond. Drukke werkschema’s betekenen minder rust en dat we minder goed op onszelf letten. Dit is een van de redenen waarom we onvoldoende water drinken. En een droge mond is de ideale plek voor orale bacteriën.

Het hebben van een slechte adem vroeg in de ochtend is heel normaal omdat je lichaam geen speeksel meer aanmaakt terwijl je slaapt. Dit maakt je mond erg droog tijdens het slapen. Waarom leidt een droge mond tot slechte adem? Omdat er dode cellen op je tong terecht komen wanneer je mond droog is. Deze dode cellen worden door bacteriën afgebroken, deze bacteriën zullen zich dan vermenigvuldigen. Dit proces zorgt voor de onaangename geur in je mond.

Wat kan je dan doen tegen een slechte adem? Nu je de oorzaak kent is het makkelijker om in te grijpen. Met onderstaande tips pak je je slechte adem eenvoudig aan.

1. Drink voldoende water

Zoals eerder genoemd leidt een droge mond tot slechte adem omdat de bacteriën zich gaan vermenigvuldigen. Een snelle en logische oplossing is dus om regelmatig water te drinken. Neem altijd een flesje water mee wanneer je over straat bent. Zo blijf je gehydrateerd. Vergeet je te drinken tijdens het werk? Zet dan drinkpauzes op je agenda.

2. Let op je voeding

Bij 80% van de gevallen van slechte adem ligt de oorzaak in je lichaam zelf. De overige 20% komen van externe boosdoeners zoals je voeding. Het beste kan je deze boosdoeners vermijden.

Probeer zoveel mogelijk te eten van voedingsitems die juist de stank tegengaan. Kaneel en groene thee zijn goede voorbeelden hiervan. Beiden bevatten eigenschappen die orale bacteriën vernietigen. Fruitsoorten als selderij, meloen, sinaasappels, bessen en appels kunnen een slechte adem ook voorkomen. Venkel en anijs zijn ook goede middeltjes om de geur tegen te gaan.

3. Goede tandverzorging

Logisch dat dit niet mag ontbreken. Ook dit kan slechte adem voorkomen. Poets je tanden en je tong twee keer per dag en vergeet niet te flossen. Het gebruik van mondwater is ook een aanrader.

Naast de dagelijkse verzorging is het ook een aanrader om met enige regelmaat een bezoekje aan de mondhygiëniste te doen. Twee keer per jaar is al voldoende voor een schoner, witter en gezonder gebit.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here