Home Gezondheid Tips tegen een Koortslip

Tips tegen een Koortslip

Tips tegen een Koortslip

Een koortslip is zeker niet iets waar je op zit te wachten. Er is niks zo irritant en gĂȘnant. Ze zijn pijnlijk en het duurt soms even voor het helemaal is genezen. Gelukkig zijn er een aantal handige tips om het herpes virus onder de duim te krijgen en te houden!

Met deze 5 tips ben je binnen 1 dag van je pijnlijke koortslip af! Lees maar verder.

Inhoud van dit artikel

Pepermunt olie

Zodra de koortslip een korstje begint te krijgen kan je er wat pepermuntolie op doen. Deze olie verlicht de pijn het vermindert de gevoeligheid. Breng drie keer per dag pepermuntolie op je lip. Breng een of twee druppels pepermuntolie een wattenstaafje en dep het op de koortslip.

Melk

Laat een wattenstaafje in wat meld weken en hou dit tegen de koortslip. Laat het opdrogen. Doe dit tot drie keer. Melk bevat stoffen die de herstelperiode versnellen. Begin hiermee nog voordat de koortslip goed en wel aanwezig is.

Knoflook

Wrijf er twee tot drie keer per dag een vers teentje knoflook op het gebied. De geur is misschien niet zo aangenaam, maar het versneld het herstelproces.

Vanille

Vanille bevat eigenschappen die ontstekingen kunnen tegengaan. Breng 4-5 keer per dag vanille extract aan op de plek. Aan dit middeltje kan je makkelijk komen. Hij is overal te krijgen en ruikt heel aangenaam.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here