Home Goed Nieuws, Puur en Positief Toerist neemt fietsendieven te grazen

Toerist neemt fietsendieven te grazen

Toerist neemt fietsendieven te grazen

Ze kwamen er mooi niet mee weg, twee hondsbrutale zwijntjesjagers in Amsterdam. Een Frans gezin, dat in Amsterdam vakantie vierde, heeft kennis mogen maken met een onvervalste plaatselijke folklore: de zwijntjesjagers, sinds onheuglijke tijden de benaming voor hoofdstedelijke fietsendieven. Het leek een drama te worden, maar dankzij koelbloedig optreden van de vader van het huisgezin liep alles toch nog goed af.

Degelijke sloten

De familie stalde twee dure mountainbikes op het Koningsplein in de binnenstad. De sloten waren degelijk. Maar een half uur later zagen de gezinsleden tot hun ontsteltenis hun ‘zwijntjes’ voor hun neus voorbij komen, met twee dieven in het zadel.

Overmeesteren

Het gezin deed aangifte bij de politie, in de overtuiging dat ze naar hun rijwielen konden fluiten. Totdat papa een dag later een van de fietsen langs zag komen, in de buurt van het Beursplein. Het lukte hem de berijder te overmeesteren en hij sleepte de onverlaat naar een nabijgelegen politiebureau.

Fles rosé

Nog een half uur later zag hij tot zijn verbijstering de andere mountainbike voorbijkomen. Ook de berijder daarvan leverde hij af bij de politie. Dankzij de kordate papa kan de familie dus weer vrolijk in Amsterdam rondrijden op de fietsen. En voor de schrik heeft de familie van de politiechef van dienst een fles rosé gekregen. Deze vakantiegangers hebben wat te vertellen, thuis.

bron: RTL nieuws

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here