Home Goed Nieuws, Puur en Positief Treinreiziger is Tevreden

Treinreiziger is Tevreden

Treinreiziger is Tevreden

De tevredenheid van treinreizigers is vorig jaar op alle punten gestegen. Of het nou over het op tijd rijden van de treinen, het kunnen vinden van een zitplaats, de informatievoorziening of de reinheid van het interieur gaat: de rapportcijfers in het onderzoek dat de NS elk kwartaal laat doen zijn allemaal met enkele tienden gestegen. Het algemene oordeel heeft met een 7,0 volgens de NS zelfs een recordhoogte bereikt.
Vorig jaar reed 87 procent van de treinen op tijd, tegenover 84,8 in 2006. Het aantal aansluitingen dat gehaald werd, steeg van 90,2 naar 91,6 procent. De enige wanklank in het onderzoek is het aantal niet gereden treinen, dat een toename laat zien van 1,4 naar 1,6 procent.

De tevredenheid over de punctualiteit van de treinen steeg van 39 procent in 2006 naar 45 procent vorig jaar. De consumentenorganisaties in het Landelijk Overleg Consumentenbelangen Openbaar Vervoer, waaronder de Consumentenbond en reizigersvereniging Rover, laten vrijdag weten dat zij waardering hebben voor ‘de inspanningen van de NS en ProRail die tot een grotere tevredenheid van de reizigers hebben geleid’.

bron: dag

2 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here