Twee giraffes geboren in Beekse Bergen

0
144

In Safaripark Beekse Bergen zijn afgelopen weekend twee giraffen geboren. Nadat Rothschildgiraf Carmen op zaterdagochtend beviel van dochter Twiga, schonk soortgenoot Hadiya amper 24 uur later het leven aan zoon Kubwa. De dubbele geboorte in Safaripark Beekse Bergen levert een positieve bijdrage aan het managementprogramma waaraan het park in Hilvarenbeek, samen met diverse Europese dierentuinen, deelneemt. Dit programma moet het voortbestaan van Rothschildgiraffen waarborgen. De dierverzorgers verwachten dat de jonge giraffen nog voor de zomervakantie te zien zijn tussen de andere Rothschild giraffen op de savanne.

Dubbel babygeluk voor de giraffen in Safaripark Beekse Bergen: daar werden afgelopen weekend een Rothschildgiraf-meisje en een Rothschildgiraf-jongen geboren. Tussen de bevalling van moeder Carmen en moeder Hadiya zat amper 24 uur tijd. Na de geboorte van dochter Twiga op zaterdag, kwam zondagochtend zoon Kubwa al ter wereld. Moeders, dochter en zoon maken het goed. Zodra het viertal voldoende is aangesterkt, zullen zij voor bezoekers zichtbaar zijn. Naar verwachting kan dit enkele dagen tot weken duren. Naast de twee giraffen werden afgelopen week ook twee Grant zebra’s geboren, deze zijn reeds te zien langs de route van de wandel-, bus- en autosafari die door Safaripark Beekse Bergen loopt.

Rotschildgiraffen
Bij giraffen is er vaak een hechte band tussen moeder en jong. Gedurende de eerste dagen na zijn geboorte blijft het jong binnen tien meter afstand van zijn moeder. In de vrije natuur wordt het aantal giraffen van de Rothschild giraf geschat op vijfhonderd exemplaren. Europese dierenparken spannen zich in om dit soort van een voortbestaan te verzekeren. Op dit moment leven er in Europese dierenparken circa 280 Rothschild giraffen die in een streng management programma worden gehouden.

bron: beeksebergen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here