Twee minuten dank e-mail

0
59
Twee minuten dank e-mail
Twee minuten dank e-mail

Mijn naam is Lerrie Grooten en ik ben een 29 jarige socioloog uit Nijmegen die probeert vriendelijkheid en dankbaarheid over de wereld te verspreiden met verschillende projecten, zoals de “twee minuten dank e-mail” of “random acts of kindness” om van de wereld een betere plek te maken. Een van de projecten was om vorig jaar in 21 dagen 170 vriendelijke daden te doen. Hiervoor was veel aandacht in de media en het wist veel mensen te inspireren. Zo kwam het onder andere op de voorpagina van de Telegraaf  en nog twee andere keren in de Telegraaf.

Voor het project van de “twee minuten dank e-mail” was in diverse nationale radioprogramma’s aandacht voor, zoals van Domien (3fm) en het programma van Sander Hoogendoorn (3fm), Coen en Sander Show (radio 538)  Radio een vandaag  (radio 1) in april 2017.

Mijn nieuwe project is “Kindness month August 2017”. Dat houdt in het kort in dat ik zelf 1.000 (!) “random acts of kindness ga doen in augustus 2017. Dat zijn altruïstische daden voor mensen die ik niet ken. Dat komt uit de positieve psychologie. Dat is al erg groot in Amerika, maar in Nederland nog niet zo bekend. Ik wil vervolgens vragen aan de mensen in Nederland en de rest van de wereld om ook 5 “random acts of kindness” te doen in augustus 2017 en op die manier een effect van positieve verandering creëren in de wereld.

Het staat deze maand ook in Happinez magazine.

In deze video vertel ik meer over het project en is te zien wat het met mensen doet.

Ik denk dat dit project veel cohesie creëert en dat er meer begrip ontstaat tussen de verschillende groepen mensen in de samenleving en dat mensen positiever gaan kijken naar vreemde mensen. Ook blijkt uit veel empirisch onderzoek dat het verrichten van altruïstische daden erg heel goed is voor de mentale gezondheid van mensen en een grote buffer is tegen depressie.

Meer over mij is te vinden op mijn website

Met vriendelijke groet,

Lerrie Grooten

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here