Home Goed Nieuws, Puur en Positief Veteranen in het zonnetje

Veteranen in het zonnetje

Veteranen in het zonnetje

Sta jij wel eens stil bij de vrijheid waar je iedere dag van geniet? Deze vrijheid hebben we mede te danken aan onze veteranen. Daaromveteranendag (WinCE) wordt op zaterdag 27 juni in Den Haag voor de vijfde maal de Nederlandse Veteranendag gevierd. De Veteranendag is een eerbetoon aan alle Nederlandse veteranen – jong en oud, man en vrouw – die zich hebben ingezet in dienst van de vrede. Het Malieveld, de Ridderzaal en een deel van de Haagse binnenstad zijn het toneel van een gevarieerd en feestelijk programma. Veteranen komen tijdens het programma nadrukkelijk aan het woord en in beeld, o.a. in de Ridderzaal, in het defilé, op het Malieveld en met een rijdend publieksprogramma in de Haagse binnenstad. Net als verleden jaar verwacht de organisatie meer dan 50.000 bezoekers.

Manifestatie Malieveld

De publieksmanifestatie op het Malieveld is voor iedereen gratis toegankelijk van 9.30 tot 17.30 uur. Op het Malieveld vinden diverse activiteiten plaats en kunnen bezoekers en veteranen terecht in verschillende tenten. Gedurende de gehele dag zijn er o.a. militaire voertuigen te bewonderen, is er een expositie van Veteranen Kunst, een fototentoonstelling en zijn er optredens van Rob de Nijs, Do en Tante Lien. Bovendien is er een Activity Parc met klimwand en parasprong simulator.

Kamp Kids

Speciaal voor kinderen en jongeren is er op het Malieveld Kamp Kids opgericht, waar zij terecht kunnen voor camouflage-schmink, een sprong op het springkussen of een duik in hetballenbad. Bovendien wordt in Kamp Kids o.a. de Grote Veteranendag Quiz gehouden, mogen kinderen vragen stellen aan veteranen en krijgen zij een rondleiding over het Malieveld.

Publieksprogramma binnenstad met Bart Chabot

In de binnenstad van Den Haag vindt net als vorig jaar een gevarieerd publieksprogramma plaats: de Veteranen City Tour onder leiding van Bart Chabot. Op verschillende locaties in het centrum van Den Haag kunnen bezoekers en winkelend publiek op een laagdrempelige wijze kennismaken met veteranen. Vanuit een rijdende theaterwagen presenteert Bart Chabot eenprogramma dat o.a. bestaat uit poppentheater, interviews met veteranen en veel muziek.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here