Vierdaagse Nijmegen – SOS Kinderdorpen

0
185

Van dinsdag 19 tot en met vrijdag 22 juli wordt voor de 95ste de vierdaagse van Nijmegen georganiseerd. Dit jaar heeft de vierdaagse een extra goed karakter. Annie & Ringo zingen en swingen tijdens de vierdaagse feesten namelijk voor SOS Kinderdorpen!

Annie & Ringo; een gelikte combi van Zingen & Swingen. Ringo zingt als een nachtegaal en Annie geeft zich helemaal. Samen met Sjonnie de snorpony verzorgen zij optredens uit het leven gegrepen. Het levenslied, ode aan de Vierdaagse, haar wandelaars en de feestgangers!

50 procent van de gehele opbrengsten van alle optredens gaat naar het goede doel, namelijk SOS Kinderdorpen. Annie & Ringo zullen het aanwezige publiek ook aansporen geld te doneren door hen te vragen een GEEF SMS te sturen. Hiermee dragen zij eenmalig 3 euro bij aan de bouw van de school.

Noord-Oeganda krabbelt langzaam uit het dal. De dreiging van geweld is grotendeels verdwenen, maar de twintigjarige burgeroorlog heeft onuitwisbare sporen nagelaten. 1,6 miljoen mensen moesten binnen het land vluchten, veel kinderen hebben hun ouders verloren, en voormalig kindsoldaten moeten hun trauma’s verwerken. De Gulu-regio, in Noord-Oeganda, is één van de zwaarst getroffen gebieden. Hier is in 2009 dankzij de steun van donateurs een SOS kinderdorp gebouwd. Om een positieve bijdrage te leveren aan de slechte onderwijsomstandigheden gaat SOS Kinderdorpen het kinderdorp in Gulu uit breiden met de bouw van een basisschool. De nieuwe basisschool die zij gaan bouwen, zal plek bieden aan 280 kinderen.

TV Nijmegen1/Vierdaagse TV zal de hele week verslag doen van Annie & Ringo’s uitputtingsslag en zal aan het eind van de Vierdaagsefeesten het opgehaalde bedrag bekendmaken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here