Home Gezondheid De vele voordelen van castor olie

De vele voordelen van castor olie

De vele voordelen van castor olie
vintage cars abandoned and rusting away in rural wyoming

Dat castor olie goed is voor je haar weet een ieder. Het wordt al jaren gebruikt om haaruitval en haarroos tegen te gaan. Deze olie, ook wel Ricinus olie, wonderolie of wonderboomolie genoemd is afkomstig van de wonderboom. Het is 100% natuurlijk is heeft veel meer voordelen dan je denkt. Daarom wordt het al eeuwen gebruikt voor verscheidene doeleinden.

Zelfs de beroemdheden weten te genieten van de voordelen van castor olie. Zo gebruikt amerikaanse actrice Catherine Zeta Jones het voor haar mooi glanzend haar. Naast deze voordelen kun je castor olie ook gebruiken op de huid. Het geeft je dan een schone en egale huid. Zelf proberen?

Castor op de huid

Je kunt castor olie gebruiken om de huid te reinigen of te voeden. Deze olie is vooral gunstig voor de wat rijpere huid. Het haalt bacteriën uit de poriën en vervaagt lastige vlekken. Daarnaast zal het de cellen in het gezicht herstellen. Ook is het 1 van de weinige oliën die makkelijk diep in de huid kunnen trekken. Smeer dagelijks een beetje op een watje en breng dit dan op je gezicht aan.

Castor olie in je haar

Castor olie bevat Omega 9 vetzuren die droog en broos haar kunnen herstellen. Deze niet-essentiële onverzadigde vetzuren kunnen ervoor zorgen dat je haar er weer gezond uitziet. Deze vetten zorgen goed voor de flora op je hoofdhuid. En dit stimuleert de haargroei. Zet een beetje castor olie in je handpalm en verdeel dat dan door het haar. Laat de olie een nachtje intrekken en de volgende dag heb je mooi glanzend haar. Doe dit vaker om minder last te hebben van dooie punten.

Castor olie als makeup remover

Ben je op zoek naar een natuurlijke en veilige makeup remover? Castor olie is dan een goede keus. Het irriteert de huid niet en maakt het toch grondig schoon. Zet wat olie op een watje en je hebt een niet giftige, parfum-vrije makeup remover.

Castor olie bij de ogen

Vermoeide ogen kunnen castor olie heel goed gebruiken. Voor het slapen gaan kun je wat olie rondom je ogen smeren. Let wel dat het niet in de ogen gaat zitten. Smeer meteen ook wat over je wenkbrauwen en wimpers zodat die voller kunnen groeien. Terwijl je slaapt zal de olie in je huid trekken. De volgende ochtend zullen je ogen er veel beter uitzien.

Overtuigd? Probeer het dan maar. Haal een flesje castor olie en begin met smeren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here