Drie geweldige voordelen van Indian Butter Tea

0
57

Indian Butter Tea is een van de recentste rages. Men kent het ook als kogelvrij koffie. Dit drankje kent zijn oorsprong in het jaar 2009. De bedenker hiervan, blogger Dave Asprey, deed gewoon boter bij de koffie voor een boost aan voedingsstoffen en calorieën. Volgens Dave zal deze combinatie je concentratievermogen verbeteren alsook gewichtsafname stimuleren middels ketose.

Zo een boterdrankje geniet al langer bekendheid in India en Tibet, waar zij in de plaats van koffie thee gebruiken.

De inspiratie achter Indian Butter Tea

De traditionele boter thee uit Tibet en India maakt men door gecomprimeerde Pu-erh thee te laten sudderen in water gedurende enkele uren. Men doet dit tot een donkere gefermenteerde thee ontstaat die een zeer aardse smaak heeft. Daarna wordt de thee gekarnd met yak boter en sommige gevallen yak melk. Dit resulteert in een romige en schuimige thee. Dit was de inspiratie achter het brouwsel van Dave.

In Tibet drinkt men tot wel 50 kopjes van de boter thee in 1 dag. Het maakt de Tibetanen beter bestand tegen de harde elementen in de regio.

De voordelen

Boter thee heeft enkele geweldige voordelen. Drie daarvan zullen we hier benoemen:

  • Ghee boter is rijk aan linolzuur, vitamine K en A. Dit maakt het goed voor de botten, het hart en de reproductieve gezondheid.
  • In gember en zwarte thee zitten er antibacteriële stoffen en anti-oxidanten.
  • Het verlaagt de slechte cholesterol en kan de goede cholesterol verhogen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here