Home Goed Nieuws, Puur en Positief Vroeg uit de veren voor de Tuinvogeltelling

Vroeg uit de veren voor de Tuinvogeltelling

Vroeg uit de veren voor de Tuinvogeltelling

Dit weekend moet je vroeg uit de veren want 24 en 25januari a.s. organiseert Vogelbescherming Nederland voor de zesde keer op rij de Nationale Tuinvogeltelling!

tvt_header_01

Hou je van vogels en ben je benieuwd hoeveel er eigenlijk in jouw tuin of op je balkon zitten? Doe dan mee aan de Nationale. Deelnemers noteren een uur lang alle vogels die zij in de tuin of op het balkon zien. Aan de hand van alle waarnemingen wordt de ‘Nationale Tuinvogel Top tien 2009’ samengesteld.

Iedereen met een tuin, balkon of park in de buurt kan meedoen, zowel kinderen als volwassenen. In het weekend van 24 en 25 januari tel je een uur lang, vanuit de luie stoel, alle vogels die voorbij komen. De resultaten lever in op www.tuinvogeltelling.nl

Het is niet nodig om alle vogels te kennen. Vogelbescherming helpt je een handje met de speciale website www.tuinvogeltelling.nl. Hier kan een vogelposter gedownload worden en tref je allerlei andere informatie over tuinvogels en de telling. De verschillende soorten
tuinvogels staan hier omschreven, met afbeelding en met geluid. Het herkennen van vogels was nog nooit zo makkelijk!

Het is slim om de vogels van tevoren alvast te lokken. Begin daarom een paar dagen vóór de telling op een vaste plek met het voeren. ’s Ochtends hebben ze de meeste honger en zijn vogels het meest actief. Het beste moment van voeren én tellen dus. Vogelvoer is te koop in de winkels, maar je kan het ook prima zelf maken. Op www.tuinvogeltelling.nl vindt u een aantal tips wat u vogels het best kunt voeren. Alle deelnemers krijgen eenmalig 15% korting op diverse tuinvogelproducten van Vivara.

Vorig jaar bestond de top drie uit de huismus, koolmees en merel. Nieuwkomer in de top 10 was de ringmus, niet te verwarren met zijn grote broer de huismus. Aan de hand van het eindresultaat is ook te zien wat er bij u in de buurt geteld is.

bron: tuinvogeltelling.nl / vogelbescherming.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here