Vrolijk in de file

0
146

De 15-jarige Jessica Dijkhuizen uit klas 3D van het Wellant College maakte het derde ontwerp voor het bouwbord bij de aansluiting van de A28. Leerlingen van het Wellant College onthulden het ontwerp woensdagmiddag. Het ontwerp is nadrukkelijk bedoeld als blikvanger voor de nieuwe aansluiting die eind 2008 moet worden geopend.

De gemeente Nijkerk en de gemeente Amersfoort hebben de scholen voor voortgezet onderwijs in de wijken Corlaer en Vathorst en de gemeente Hoevelaken gevraagd mee te werken aan de nieuwe aansluiting op de A28. Het scholenproject houdt in dat leerlingen een onderdeel van het te plaatsen bouwbord bij het werk op hun eigen creatieve manier invullen. Het Vathorst College en het Corlaer College uit Nijkerk verzorgde de twee eerdere ontwerpen. Het derde ontwerp van het Wellantcollege zal de komende maanden langs de A28 staan. Het Van Lodensteincollege uit Hoevelaken is gevraagd het laatste ontwerp te maken. Nadat alle scholen een ontwerp hebben gemaakt, wordt bepaald welke school het beste ontwerp heeft gemaakt. Die school krijgt een prijs.

Het bouwbord staat aan weerszijden van de A28 ter hoogte van de nieuwe afslag. Op het ontwerp van het Wellant College is een stripfiguur te zien in felle kleuren. Ook is er een regenboog getekend en zwarte banen. De tekening is gemaakt in vetkrijt en later geprint op zeil. ,,Ik wilde iets maken met opvallende kleuren, zoals rood en geel”, vertelt de jeugdige ontwerpster Jessica Dijkhuizen. ,,Het ontwerp moet zorgen voor een vrolijk gevoel langs de snelweg, want meestal is het saai langs de weg.”

De groep leerlingen die zich de ‘Designersgroep A28’ noemt, liet na de onthulling ballonnen los met kaartjes van het hyvesadres dat de groep over het project heeft gemaakt. De onthulling werd bijgewoond door vertegenwoordigers van de gemeenten Amersfoort en Nijkerk, de betrokken scholen en en vertegenwoordigers van partijen die zich bezighouden met de realisatie van de nieuwe aansluiting. Het bouwbord is de komende maanden langs de A28 te zien, bij de bouwwerkzaamheden ter hoogte van de nieuwe wijken Vathorst en Corlaer.

Voorafgaand aan de onthulling ontving wethouder Henk Lambooij het magazine ‘Samen werken aan een betere bereikbaarheid’ uit handen van Kees van den Ham van de betrokken bouwcombinatie Volker Wessels Vathorst/Corlaer. Dit magazine laat zien wat er allemaal bij de realisatie van zo’n groot project komt kijken. Het is binnenkort verkrijgbaar bij het stadhuis van de gemeente Nijkerk, het sportcafĂ© bij de Sporthal Corlaer, het wijkcentrum Corlaer, het gemeenteloket in Hoevelaken en bij de Informatiewinkel van de gemeente Amersfoort en het Informatiecentrum Vathorst.

De nieuwe aansluiting van Vathorst en Corlaer op de A28 is een gezamenlijk project van de gemeente Amersfoort, de gemeente Nijkerk en Rijkswaterstaat. Het werk wordt uitgevoerd door de Combinatie Volker Wessels Vathorst/Corlaer. Behalve de aansluiting op de A28 bestaat het werk voor de aannemer nog uit een tweede klus. Tussen de tunnel bij de Van Tuyllstraat in Hooglanderveen en het klaverblad Hoevelaken komt een nieuwe tunnel onder de A28 voor auto’s en fietsers, die uitkomt op de Nijkerkerstraat en aansluit op de randboulevard Vathorst.

bron: stadamersfoort.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here