Vrouw bouwt speciale ladder voor zwerfkatten

0
66

Een Turkse vrouw in Tekirdag, een stad in het noordwesten van Turkije verdient de titel kattenvrouw helemaal. Şebnem Ilhan is tandarts en houdt zoveel van katten dat ze haar huis omtoverde tot een dierenhotel. Alle zwerfkatjes uit de buurt waren daar welkom.

Om er zeker van te zijn dat katten niet buiten vast zaten als zij de deur niet open kon doen, heeft zij een speciale trap gemaakt voor de katten. Zo kunnen ze makkelijk binnen komen via een raam.

De koude winter

In Tekirdag wordt het des winters heel koud. Şebnem was bang dat de zwerfkatten buiten de kou niet zouden overleven. „En ik dacht, als ik die trap versier met bloempotten, klagen de buren vast ook niet” vertelt ze aan The Dodo.

Tot nu heeft Şebnem geen klachten ontvangen over de zwerfkatten. Haar buren hebben nog geen last ervaren. En de katten, die lijken heel tevreden te zijn met de nieuwe trap. Daar maken ze gretig gebruik van. „Het is mijn wens dat geen enkel dier honger of dorst heeft, ze moeten alleen blij zijn”, besluit Şebnem.

De zwerfkatjes zijn nu al helemaal vertrouwd met Şebnem. Bij haar krijgen ze ieder keer wat te eten, en voor de rest laat de vrouw de katten met rust. Ze kunnen vrij rondlopen bij haar thuis en spelen met de andere katten.

Een ongebruikelijke goede daad

Şebnem heeft met haar zet het probleem met de zwerfkatten heel anders aangepakt. Ze houdt van dieren, en kon het absoluut niet laten om een handje te helpen. De katten waren bij haar altijd welkom, en met de speciale trap kunnen ze nu zelf naar binnen zwerven. Dit geeft Şebnem een gerust gevoel. De katten zijn lekker warm en veilig bij haar in huis. De koude winter hoeven ze dus niet te doorstaan. Daarnaast hebben haar buren geen last van de trap of de katten. Dat was ook iets waar Şebnem rekening mee moest houden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here