Waar woont jouw familie?

0
297

Ben je benieuwd waar de wortels van jouw familie liggen, of waar de meeste mensen met jouw familienaam in Nederland wonen? Dan is er goed nieuws, je kunt je familienaam eenvoudig invoeren in een database en je krijgt een overzicht van de gebieden waar jouw achternaam het meeste voorkomt.

Stamboom

Onlangs is een website gelanceerd waarop alle 314.000 familienamen staan vermeld die in Nederland voorkomen. Van alle namen is te zien hoeveel leden er in ons land wonen. De Familienamenbank is gemaakt door het Meertens-instituut en de Universiteit Utrecht. Zij gebruikten de gemeentelijke basisadministratie van 2007 én de gegevens uit de volkstelling van 1947. Tussen 1947 en 2007 nam de bevolking van Nederland toe van 9,5 tot 16 miljoen burgers. Sommige namen zijn daardoor in aantal verdubbeld, maar er zijn ook namen die in aantal zijn afgenomen of zelfs verdwenen. En er zijn veel nieuwe familienamen van immigranten bijgekomen.

300.000 Familienamen

De Nederlandse Familienamenbank geeft informatie over de familienamen in Nederland. Alle 314.000 namen die in 2007 bij de Gemeentelijke Basisadministratie voor 16 miljoen mensen met de Nederlandse nationaliteit geregistreerd zijn, zijn opgenomen. Van de namen met vijf of meer naamdragers vindt u een verspreidingskaart. Daarnaast is ook het namencorpus van de volkstelling van 1947 opgenomen.

Benieuwd waar jouw familie woont? bezoek dan de website van Meertens.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here