Home Lifestyle Waarom bijten Olympische winnaars in hun medaille?

Waarom bijten Olympische winnaars in hun medaille?

Waarom bijten Olympische winnaars in hun medaille?

Is het je ook opgevallen dat Olympische winnaars toch altijd in hun medaille bijten? Ieder keer als een deelnemer een medaille wint, verschijnt ie binnen een mum van tijd bijtend op de medaille in de media. Waarom doen ze dat? Het is toch geen chocoladereep?

Eetbare Olympische medailles

Helaas zijn de Olympische medailles niet te eten. Daarom is het zo een vreemd voorval dat hierin wordt gebeten. Het is nu gewoon een traditie geworden dat je in je medaille bij wanneer hem binnen hebt. Maar wat is de reden daarachter? Vraag je het aan de gemiddelde winnaar en die zegt zeker dat het gewoon voor op de foto is. Zo een plaatje is best apart en zal een fotograaf wellicht wat meer geld opbrengen dat een normale foto.

In Olympische medailles bijt men al jaren

Het bijten in de medaille is geen nieuw fenomeen. De eerste plaatjes met bijtende sporters vind je in de jaren tachtig. Zij beten in ook gewoon in de goud-, zilver- of bronzen medailles die zij hadden gewonnen.

Waarom bijt men in deze metalen? Van oudsher was een methode om de echtheid van het materiaal te testen. Puur goud is namelijk zacht genoeg om een tandafdruk te tonen wanneer er in gebeten wordt.

De Olympische medailles zijn helaas niet van echt goud. Deze gewoonte is toch blijven hangen en is nu zelfs een traditie geworden. Wel leuk. Wat vind jij ervan?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here