Home Gezondheid Waarom je Nooit met Contactlenzen moet Slapen

Waarom je Nooit met Contactlenzen moet Slapen

Waarom je Nooit met Contactlenzen moet Slapen
Close-up of blue woman eye with contact lens applying, macro lens

Dat je niet met contactlenzen mag slapen weet een ieder. Toch kan het gebeuren dat je af en toe in slaap valt voor je ze hebt verwijderd. Geen nood toch? Of juist wel?

Het gevaar van slapen met contactlenzen

Een man in de Verenigde Staten kent het gevaar als geen andere. Hij had al jaren contactlenzen, en had er nooit problemen mee gehad. Tot hij een dagje in slaap viel met zijn lenzen nog op. Tot zijn erge pech heeft dit geleid tot blindheid in een van zijn ogen. Dit is het risico dat je neemt wanneer je met je lenzen in slaap valt.

De volgende dag had de amerikaan jeuk in zijn ogen. Wat initieel op een allergische reactie leek, bleek later veel erger te zijn. De man kreeg ook last van een zware hoofdpijn en wazig zicht. Hierdoor voelde hij zich genoodzaakt om de arts te bezoeken.

Een bacteriƫle infectie onder je contactlenzen

Daar aangekomen werd hem verteld dat er een pseudomonas bacterie onder zijn contactlens was gaan vormen. Het wordt vaker gevonden bij personen die hun lenzen niet uitdoen voor het slapen gaan. En als het niet op tijd behandeld wordt, dan krijg je kans op blindheid. Bij Chad was het helaas te laat om in te grijpen. Hij verloor zicht in zijn linkeroog.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here