Waarschuwingstekenen voor trombose

0
64

Er zijn een aantal risicofactoren die de kans vergroten op een bloedprop. Om te beginnen worden zal ik deze risicofactoren voor je benoemen Obstipatie, De pil, te lang liggen of te lang zitten, recente operaties, kanker, leeftijd, zwangerschap en roken.

Zijn een of meerdere risicofactoren bekend bij je, dan is het slim om dit artikel goed na te lezen. Hierin vind je een lijst van de symptomen van een bloedprop of trombose.

Bloedprop in je hart

Dit komt zeer zelden voor, maar toch is het verstandig om de symptomen te kennen. Een bloedprop in je hart kan leiden tot een hartinfarct. Wanneer je 1 van deze symptomen hebt is het verstandig om zo snel mogelijk een arts te raadplegen.

De symptomen zijn zweten, ademhalingsproblemen, pijn aan je borst en duizeligheid.

Een bloedprop in je hersenen

Dit komt wat vaker voor dan een bloedprop in het hart. Een bloedprop in de hersenen kun je krijgen door verwondingen aan het hoofd. Ook is het mogelijk dat de bloedprop zich elders heeft ontwikkeld. De symptomen zijn verwarring, spraakproblemen, problemen met het zicht, opeens erge hoofdpijn.

Een bloedprop in de hersenen heeft ook een andere benaming, men noemt het eerder een beroerte. Doorgaans heb je niet eens door dat je een beroerte hebt, de symptomen treden heel snel op. Ook hier is het raadzaam om zo snel als mogelijk je arts te raadplegen.

Bloedprop in de buik

De voornaamste veroorzaker van een bloedprop in de buik is de pil. Problemen met de lever kan ook zorgen voor bloedproppen in de buik. De symptomen zijn diarree, misselijkheid, overgeven, buikpijn en het oprispen van bloed.

Bloedprop in de longen

Wanneer een bloedprop los raakt  uit de aderen kan het in de longen belanden. Dit is erg gevaarlijk. Het is belangrijk om deze symptomen goed door te nemen en wanneer je een van deze symptomen hebt om meteen een arts in te schakelen. Het gaat om versnelde polsslag, pijn aan de borst, pijn met ademen, onverklaarbare ademnood, het ophoesten van bloed, en duizeligheid.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here