Wat als Bijen Uitsterven?

0
921

‘De bloemetjes en de bijtjes’ Het kan wel eens slecht met ze aflopen, want het gaat niet zo goed met de bijtjes. Je weet ongetwijfeld dat bijen ervoor zorgen dat bloemen bestoven worden.

Gevarenzonebij

Geen enkel dier werkt zo hard voor ons als de bij. Per dag maakt ze ongeveer 40 vluchten en bezoekt daarbij wel 4.000 bloemen. Greenpeace heeft onlangs een rapport gepubliceerd waarin we onder andere lezen we dat bijen wereldwijd onder druk staan. Vooral in Europa en Noord-Amerika is de sterfte van bijenkolonies opvallend groot en abrupt.

Wat als Bijen Uitsterven?

Van de 100 gewassen die 90 procent van alle voedsel in de wereld leveren, wordt 70 procent bestoven door bijen. En zonder bijtjes, zijn er ook geen bloemetjes, en dus ook geen voedsel meer.

Wat kan ik doen?

Greenpeace is een petitie gestart om de massale bijensterfte tegen te gaan. Op deze website kun je ook een lijst vinden met producten die schadelijk zijn voor de bijen. Zorg er in ieder geval voor dat je deze producten niet in je tuin gebruikt.

Pro Bijo

Op probijo.nl vind je meer over de juridische strijd tegen de fabrikanten van pesticiden. Hier vind je ook meer informatie over bijensterfte.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here