Home Gezondheid Je waterfles hervullen: Is dat goed of slecht?

Je waterfles hervullen: Is dat goed of slecht?

Je waterfles hervullen: Is dat goed of slecht?
Bottle of Water and air bubbles over white

Je waterfles hervullen wanneer je dorst hebt is een goedkope manier om je dorst te lessen. Bovendien is het goed voor het milieu. Maar is dit veilig en gezond voor je als consument? Dat is de belangrijke vraag.

We hebben het allemaal wel eens gedaan; ons waterflesje hervullen. We doen het zonder erover na te denken zelfs. Het flesje wordt omgespoeld en weer met water gevuld voor gebruik op een later tijdstip. Makkelijk en handig, maar is dit raadzaam? Nu blijkt dit niet zo een goed idee te zijn.

Uit onderzoek is gebleken dat er heel wat bacteriën in hergebruikte waterflessen zitten. Niet in het materiaal, daar zitten er geen schadelijke stoffen in. De bacteriën komen op de flessen tijdens het gebruik daarvan. Tijdens het onderzoek van Treadmillreviews hebben ze een week lang de flesjes van atleten zitten testen. En de resultaten waren om van te schrikken.

Aan het tuitje van zo een bijgevulde waterfles alleen zat er evenveel ongedierte als op het speeltje van een hond. Ja, op het drinktuitje werden er tussen de 300.000 en 900.000 bacteriën gevonden. Dit zijn meer bacteriën dan je op een toiletbril zou tegenkomen.

Waarom zijn de waterflessen zo onhygiënisch?

De waterflessen worden toch steeds gewassen? Is dat niet voldoende? Blijkt van niet. Erger nog, ieder keer dat je een slokje van de fles neemt laat je bacteriën achter. Deze bacteriën zitten in je speeksel en kunnen heel schadelijk zijn voor je gezondheid.

Dit is de reden waarom je het liefst je waterfles regelmatig vervangt. Wil je het toch liever meerdere keren gebruiken? Was het dan in de vaatwasser om de bacteriën er van af te krijgen. Heb je geen vaatwasser? Spoel je waterfles dan met soda. Als je je waterfles regelmatig schoonmaakt dan kan je die meerdere keren gebruiken.

Tips voor het hergebruiken van waterflessen

  • Vervang je waterflesje geregeld.
  • Koop een duurzame waterfles.
  • Was je waterfles regelmatig grondig.

Gebruik je je waterfles meerdere malen? Voor het milieu is het beter om je waterfles meerdere malen te gebruiken. Voor je gezondheid zou ik dit afraden. Het is niet hygiënisch en kan daarom je gezondheid, na verloop van tijd, schaden. Hou dit in gedachten wanneer je een flesje wilt hervullen.

Heeft het onderzoek van Treadmillreviews je van de gevaren van het hergebruiken van je waterfles overtuigd? Deel je mening hieronder.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here