Home Goed Nieuws, Puur en Positief Weg met het Dieet!

Weg met het Dieet!

Weg met het Dieet!

Goed nieuws voor iedereen die zijn buik vol heeft van dieeten. Dinsdag 6 mei organiseert de Nederlandse Obesitas vereniging de Nationale Anti-dieet dag.

Op Internationale Anti-dieet dag staan we stil bij de grote plaats die gewicht en de obsessie om slank te zijn in onze samenleving inneemt. We vragen je één dag niet aan dieten en afvallen denken, maar meer aan lekker en gezond eten en met plezier bewegen.
Ook geldt de dag als herdenkingsdag voor alle mensen die gestorven zijn of blijvend letsel opgelopen hebben als gevolg van het slankheidsideaal, zij het aan anorexia nervosa, of als gevolg van een afslankdieet of -operatie.

Overheid en bedrijfsleven zijn bezorgd over de gezondheidstoestand van de Nederlandse burger. Een van de aangewezen grote boosdoeners voor deze problemen is ‘overgewicht’. Dus wordt er alles aan gedaan om dit te bestrijden.

De formulering van het probleem is echter verkeerd. De gezondheidstoestand van de burger baart zorgen. Overgewicht is slechts één symptoom. Bij eenzijdige focus hierop moet je helaas concluderen dat er alleen aan symptoombestrijding wordt gedaan en het echte probleem onbehandeld blijft.

Dit brengt de volgende risico’s en misstanden met zich mee:

* Burgers doen meer aan hun lijn dan aan hun gezondheid
* Bedrijfsleven voelt zich aangespoord slanke- i.p.v. gezonde producten te maken
* De Beauty Industrie misbruikt gezondheidsclaims om hun producten te slijten
* De maatschappij herkent en behandelt de dikke mens als bron van problemen
* Echte gezondheidsbevorderende programma’s, zoals gewichtshandhaving en conditieverbetering komen niet aan bod.

Viering in Nederland:

Leden van de Nederlandse Obesitas Vereniging worden opgeroepen om op 6 mei een blauw lintje te dragen uit solidariteit met dieetslachtoffers over de hele wereld.

Op 20 plaatsen in ons land worden er op deze dag activiteiten georganiseerd.

bron: gezondheidsnet

meer informatie: obesitasvereniging

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here