Home Natuur en Milieu Een Welzijnsversterkende Moestuin

Een Welzijnsversterkende Moestuin

Een Welzijnsversterkende Moestuin

Een welzijnsversterkende moestuin voor jong & oud met een beperking!

Goed nieuws voor iedereen die vanwege een beperking denkt niet mee te kunnen doen aan de moestuinhype die op dit moment over het land raast. Groen & Wel, een sociale onderneming gestart door twee meiden uit Enschede met een achtergrond in de zorg, biedt daar een oplossing in. De twee meiden hebben op basis van hun moestuin-ervaringen met allerlei doelgroepen met een beperking een boek ontwikkeld, waarin stap voor stap de basis wordt gelegd voor een toegankelijke moestuin aan huis, in de wijk of binnen de zorg, eventueel op hoogte en voorzien van wieltjes. Met dit boek kan iedereen zijn eigen boontjes doppen, jong of oud, psychisch of fysiek beperkt, aan huis, in de wijk of binnen de zorg. Voor groepen is er daarnaast een informatief en uitdagend Doe-Het-Samen-Pakket.

In het filmpje zie je diverse doelgroepen bezig met hun moestuin, van dementerende ouderen tot jongeren in een rolstoel!

De meiden hebben in samenwerking met de doelgroepen allerlei hulpmiddelen ontwikkeld, waarmee het zaaien, planten en water geven makkelijker wordt gemaakt. Deze hulpmiddelen staan allemaal beschreven in het handboek, evenals de gezondheid waarden van de kruiden en groenten, zodat je gericht je voeding kunt opwaarderen met verse ingredienten uit eigen tuin. Daarnaast wordt duidelijk gemaakt op welke wijze bezig zijn met de moestuin bijdraagt aan het welzijn, want bezig zijn met groen blijkt ook nog eens een enorme geestelijke oppepper te bieden. Tot slot zijn er allerlei leuke activiteiten en eenvoudige recepten toegevoegd, waarmee je zelf of groepsgewijs nog meer plezier en waarde uit je tuintje weet te halen!

Het Doe-Het-Samen-Pakket is uitsluitend bedoeld voor groepen die aan de slag willen met een gezamenlijke moestuin. In de praktijk blijkt het nog niet eenvoudig om een moestuin na een enthousiaste start ook daadwerkelijk aan de gang te houden. Alle mogelijke struikelblokken zijn in dit pakket opgevangen met slimme en leuke oplossingen, zoals vrolijke posters, een gezamenlijke moestuinkalender waarop genoteerd wordt wat wanneer geoogst kan worden en wie er water heeft gegeven en een krijtbord voor het aankondigen van oogstfestiviteiten. Hiermee willen de dames het voor iedereen mogelijk maken om met een moestuin aan de slag te gaan, in welke situatie je je ook bevindt.
Voor meer informatie kijk je op www.groenwel.nl of op hun facebookpagina.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here