WhatsApp desktop-app voor Windows en OS X

0
58

Chatdienst WhatsApp heeft eindelijk een eigen officiële app voor je desktop uitgebracht. Hiervoor was het al mogelijk om met WhatsApp Web via een browser op je MacBook of iMac ook WhatsApp-berichten te versturen. Maar met de officiële app voor je desktop gaat dit natuurlijk veel makkelijker. Met de nieuwe applicatie is WhatsApp nu op 1 lijn met de grootste concurrenten Skype, Facebook Messenger en Telegram. Deze applicaties hadden veel eerder desktop applicaties gelanceerd.

Beschikbaarheid

De WhatsApp desktopprogramma wordt ondersteund door Windows 8 en hoger en Mac OS 10.9 en hoger. Het is echter geen losstaande applicatie dat in de achtergrond kan draaien zonder dat er een verbinding vanuit de telefoon vereist is. De applicatie moet actief zijn op je mobieltje en dan ook nog dichtbij je desktop zitten. Zo heeft deze applicatie veel overeenkomsten met de WhatsApp web app. Het koppelt zich aan je telefoon waardoor alle gesprekken en berichten meteen worden gesynchroniseerd op zowel desktop als je mobiele telefoon.

WhatsApp web

Als eerder aangehaald was het eerder al mogelijk om met WhatsApp web via je browser WhatsApp berichten te versturen. Echter is dit een app waar lang niet alle gebruikers even tevreden mee zijn. Om hiervan gebruik te maken moet er een speciale website bezocht worden. Eenmaal op de website moeten gebruikers een qr-code met de app laten inscannen om in te loggen. Deze code verbindt de web-app aan jouw mobielnummer. WhatsApp werkt niet met gebruikersnamen of wachtwoorden, daarom is deze code noodzakelijk. Let wel dat je mobieltje verbonden blijft met het internet om connectie te maken met de app.

Nieuwe functies

De nieuwe WhatsApp desktopprogramma ondersteunt desktop notifcaties, speciale toetsenbordcombinaties en nog veel meer. Het wordt nu dus makkelijker om via je pc berichten, bestanden en foto’s naar je vrienden te sturen met WhatsApp. In essentie komt de applicatie precies overeen met de versie op je smartphone. Ook je contactenlijst wordt op je pc ingeladen.

Met deze zet is WhatsApp nog toegankelijker geworden en wordt verwacht dat het aantal gebruikers alleen maar zal toenemen. De applicatie kent nu al meer dan 1 miljard maandelijkse actieve gebruikers wereldwijd.

De WhatsApp desktop app is hier gratis te downloaden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here