Whatsapp – Facebook Koppeling Uitzetten

5
99

De koppeling tussen Whatsapp en Facebook uitzetten in vier stappen.

WhatsApp heeft de voorwaarden veranderd. Hierdoor ga je automatisch akkoord met het delen van je 06 nummer met facebook. Het voordeel voor facebook is onder andere dat ze je relevantere advertenties gaat laten zien op basis van je 06 nummer. Gelukkig kun je deze optie eenvoudig uitzetten.

Uitschakelen na een automatische melding

Krijg je een automatische pop-up melding van Whatsappn om de nieuwe voorwaarden te accepteren? Volg dan de onderstaande stappen:

 1. Klik onderin het scherm de tekst Lees meer over de belangrijke updates.
 2. Je krijgt nu de gewijzigde voorwaarden te zien, met onderaan het scherm een schakelaar Deel mijn WhatsApp-accountinformatie met Facebook.
 3. Zet deze schakelaar UIT.
 4. Geef aan dat je het zeker weet en klik op Niet delen.

whatsapp-facebook1whatsapp-facebook3

Ik ben al akkoord gegaan!

Ben je al akkoord gegaan en wil je alsnog je toestemming intrekken? dan heb je 30 dagen de tijd om dit alsnog in te trekken. Volg hiervoor de onderstaande stappen.

 1. Start WhatsApp en ga naar het tabblad Instellingen.
 2. Ga naar Account en zet de schakelaar Deel mijn accountinformatie.
 3. Deze keuze is niet meer terug te draaien. Belangrijke informatie zoals telefoonnummer en chatgedrag worden nu niet meer gedeeld met Facebook.

Versleutelde berichten

Omdat de berichten die je via whatsapp verstuurd versleuteld zijn kunnen deze niet worden gedeeld. Het gaat uitsluitend om je 06 nummer.

Een ander voordeel voor facebook is dat ze op basis van je telefoonnummer bedrijven de mogelijkheid kunnen aanbieden om in contact met jou te komen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een touroperator of winkel.

media1

De koppeling is niet zo vreemd omdat Facebook de chatdienst twee jaar geleden heeft gekocht. Na deze koppeling zullen er ongetwijfeld meer volgen. De belofte die de twee bedrijven bij de overname hebben gemeld dat WhatsApp-gebruikers niet aan Facebook zouden worden gegeven blijkt dus niet waar

Een schrale troost is dat Whatsapp belooft dat ze je nummer niet verkopen, delen of geven aan adverteerders.’

Is het langer dan 30 dagen geleden dat je akkoord bent gegaan met deze voorwaarden? Dan is het helaas niet meer mogelijk om de toestemming in te trekken.

Wat zijn de alternatieven?

Wil je niet meer whatsappen? Dan kun je op dit moment kiezen uit verschillende alternatieven zoals Telegram, Signal, Threema of iMessage.

5 REACTIES

 1. Leuk dat je 30 dagen de tijd hebt. En wanneer is dit artikel geschreven?? Waarom staat dat er niet bij. Pfff

 2. In aansluiting op Tim Hupkes zijn (terechte) opmerking:
  Wanneer is dit artikel geschreven? Graag antwoord met expliciete datumvermelding. Een “gisteren geschreven” (waarbij in de reacties ook geen datumsvermelding is) is voor een lezer in 2021 anders dan voor een lezer in (b.v.) 2019.
  Alvast dank!

 3. In aansluiting op Tim Hupkes zijn (terechte) opmerking:
  Wanneer is dit artikel geschreven? Graag antwoord met datumvermelding. Een “gisteren geschreven” (waarbij in de reacties ook geen datumsvermelding is) is voor een lezer in 2021 anders dan voor een lezer in (b.v.) 2019.
  Alvast dank!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here