Home Goed Nieuws, Puur en Positief Wordfeud Online Spelen op Windows PC Computer

Wordfeud Online Spelen op Windows PC Computer

Wordfeud Online Spelen op Windows PC Computer

Eerder schreven we een artikel over het populaire spel Wordfeud. Ondertussen is heel Nederland Wordfeud verslaafd en spelen we het massaal thuis, op de werkvloer, onderweg en natuurlijk in de kroeg. Wordfeud is zo populair dat heel Nederland lichtelijk in paniek is als het populaire letterspel een paar uurtjes niet beschikbaar is door een Wordfeud Storing. Wordfeud is te downloaden voor telefoons met Android en iOS (iPhone, iPad, iPod touch) Maar wat moet je als je een Blackberry hebt? of een telefoon die gebruik maakt van Symbian of Windows Mobile?

Blackberry, Symbian en Windows Mobile

We hebben een mailtje naar de auteur van Wordfeud gestuurd en het probleem voorgelegd. We kregen een reactie dat er wel degelijk plannen zijn om Wordfeud ook beschikbaar te stellen voor Blackberry, Symbian en Windows Mobile maar dat dit nog wel even kon duren. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en je krijgt automatisch bericht als het zover is.

Wordfeud op je computer

Wil dit zeggen dat iedereen met zo’n telefoon dan maar op zijn nagels moet gaan bijten en wachten tot het eindelijk zover is? Ja en nee, helaas is het mobiel spelen nog geen optie, maar er is wel een alternatief. Wordfeud spelen op je computer! Met behulp van een Android emulator maak je gebruik van dezelfde database en kunt spelen met al je vrienden maar dan op je computer dankzij BlueStacks.

Full Screen Wordfeud

We hebben het geprobeerd en eerlijk gezegd werkt het net zo makkelijk. Eigenlijk nog makkelijker want je hebt in een oogopslag het complete Wordfeud spelbord op je scherm en het maken van woorden doe je eenvoudig met je muis. Zelfs chatten is ook mogelijk bij deze PC variant. we leggen het stap voor stap uit zodat ook jij Wordfeud kan spelen op je PC.

Stap 1. BlueStacks App Player

Het eerste dat je nodig hebt is de BlueStacks App Player. Dankzij deze tool kun je Android apps op je computer gebruiken. Het voordeel van BlueStacks ten opzichte van andere emulatoren is dat ook internet wordt ondersteunt. Hierdoor heb je de mogelijkheid om Wordfeud online te spelen tegen andere spelers. Het maakt niet uit of je tegenstander Wordfeud speelt op een een iPhone, Android of ook via BlueStacks, alles is mogelijk. Meer informatie en downloaden van BlueStacks kan hier. Na de installatie kun je BlueStacks starten via een snelkoppeling op je bureaublad. Standaard staan er al een aantal apps geïnstalleerd, maar wij gaan natuurlijk voor het echte werk, Wordfeud!

Stap 2. APK Wordfeud

Een app of programma op voor Android heeft een .APK formaat. Er zijn verschillende manieren om aan het het .APK bestand van Wordfued te komen. Je kunt het bijvoorbeeld via een filemanager van een Android telefoon van een vriend(in) kopiëren. Of ‘google’ op de term ‘APK Wordfeud‘ Het bestand is nog geen 300kb groot.

Stap 3. Wordfeud installeren in BlueStacks

Om het .APK bestand van Wordfued te installeren in BlueStacks sleep je het .APK bestand naar de BlueStacks installer. De installer heeft de naam ‘HD-ApkHandler’ en kun je vinden in de map ../program files/BlueStacks/HD-ApkHandler Ben je van plan om in de toekomst meer apps te installeren? Dan kun je eventueel een snelkoppeling van deze installer op je bureaublad zetten.Door het Wordfued .APK bestand naar ‘HD-ApkHandler’ te slepen begint de installatie automatisch.

Stap 4. Wordfeud Spelen

Na de installatie kun je Wordfeud starten, registreren en inloggen met je WF naam en wachtwoord. Je krijgt ten slotte de vraag in welke taal je Wordfeud wil spelen.Vanaf nu kun je spelen tegen al je Wordfeud vrienden met, of zonder telefoon.

Letters verslepen en plaatsen

We krijgen veel vragen over het verslepen van letters om woorden samen te stellen. Dit werkt op de volgende manier:

– Klik op de knop ‘Rotate
– Dit is de tweede ronde knop van links onder het scherm
– Het Wordfeud speelbord is nu volledig zichtbaar
– Letters kun je nu eenvoudig verslepen en plaatsen

Instructies Android Knoppen

Omdat je computer, dankzij BlueStacks een Android Telefoon nadoet moet je rekening houden met bepaalde knoppen. Zo is ‘menu’ de knop in het midden en ’terug’ de pijl die je onderin het scherm kunt vinden.

Nog een Wordfeud Variant

Naast BlueStack kun je ook voor de Webfued versie kiezen. Het nadeel van Webfeud is dat deze versie gebruik maakt van een andere database. Dit wil zeggen dat je niet online kunt spelen tegen je Wordfeud vrienden die gebruik maken van een telefoon. Webfeud kun je hier vinden.

Tot slot

Tot slot is er ook nog een betaalde versie van Wordfeud. Deze versie, met de naam ‘wordfeudforpc’ werkt ongeveer hetzelfde als BlueStacks waar je niet voor hoeft te betalen. BlueStacks heeft hierdoor onze voorkeur.

Veel Wordfeud plezier!

122 REACTIES

 1. Zeker balen dat Wordfeud (nog) niet beschikbaar is voor de blackberry. Zelf betwijfel ik of het er ooit wel komt. Ben benieuwd, het enige wat wij (BB-bezitters) kunnen doen; is afwachten.

  • Het gemakkelijkste is dat je Wordfeud voor PC download via pcwordfeud
   Er zijn 3 stappen die je moet doorlopen voordat je het spel kunt spelen. Er is een handleiding beschikbaar gemaakt.

 2. Sinds 12 oktober is webfeud.com beschikbaar via je browser. Dit is nog een beta versie, maar bevat wel de Nederlandse woordenlijst en je kunt hiermee gewoon spelen tegen android en iPhone gebruikers.

  Ik ben er ontzettend blij mee!

 3. Helaas is de webversie al(weer) geblokkeerd. Zie de tekst hieronder. Ik hoop dat we toch weer snel online kunnen zijn….

  To everyone

  After inquiring with Wordfeud for cooperation on the Wordfeud / Webfeud integration we regret to inform you that we are requested to suspend Webfeud.com. This means that from this moment, you will not be able to play online.

  Since we feel that everyone should be able to play a game of Wordfeud / Webfeud, we are currently discussing how things can be worked out. Until this is resolved, this service is suspended.

  We want to thank you for using the service and your feedback. We will be back.

  Thank you!

  Team Webfeud

 4. Hij is dus al eerder een keer geblokkeerd geweest? Maar dus ook weer gedeblokkeerd? Dan elke dag dus maar even kijken of ie het weer doet…..

  Jammer hoor!!

 5. Ik vind het eigenlijk niet kunnen dat deze app er nog niet is voor Blackberry, begin Blackberry eigenlijk een beetje beu te raken, eerst een storing van bijna een week, nu apps die weer niet werken op Blackberry…..wie heeft er een Iphone te koop !!!!

 6. Als het net zo lang duurt als whatsapp kunnen we nog wel een tijdje wachten ip wordfeud voor onze blackberry. Waarom luistert blackberry niet naar haar klanten? We want wordfeud en whatsapp !!!!

 7. @Iris Ik heb gewoon whatsapp op mijn BB hoor…. Maar idd irritant dat Wordfeud niet kan. Nu eerst maar de PC-versie zoeken en proberen. En hopen dat ik snel een tab krijg (verzoek ingediend op het werk).

 8. Ik las op webfeud dat je niet meer tegen wordfeud gebruikers kan spelen, maar dat geeft niets want je kan eenvoudig een nieuw account registreren, en er wordt momenteel al gespeeld, ook de gebruikersinterface is sterk verbeterd…

 9. Zouden jullie een idee hebben of kunnen ventileren hier wanneer het spel van NU WORDFEUD beschikbaar is voor Blackberry toestellen .. ? ik heb zelf een torch en ik zie niet in wat er anders is als bv de samsung G2 die mn vriendin gebruikt.. is toch ook touchscreen ..?

  Ik hoop snel te kunnen spelen ..:-)

  grt

  Bart

 10. Volgens de tekst hierboven kan ik via Webfeud ook Wordfeud spelen met mijn eigen contacts. Helaas blijkt dit niet mogelijk. Weet iemand of je Wordfeud met je bestaande friendlist en open games op de pc kan spelen want mijn Ipod Touch is overleden… :-(

 11. Het is mogelijk om wordfeud op je pc/mac te spelen. Je moet alleen een android emulator downloaden en installeren. Dan kun je wordfeud downloaden en spelen.

 12. ik ken niemand die ook op webfeud zit, maar hoe kan ik mensen bij mij toevoegen of vinden om een partijtje mee te spelen?

 13. hoi mensen die webfeud spelen =D

  als je geen mensen kent die dit spelen dan maar lekker met onbekende. mijne is: alishaapje

  xxx

 14. Als je een Mac hebt kun je ook een koppeling met de iTunes store leggen en dan krijg je volgens mij de gewone versie die je dan met de muis moet bedienen. Maar ik heb een iPad dus heb het nog niet geprobeerd.

  • Ik heb een iMac en een iPade maar Wordfeud staat niet in de App Store voor iMac. Inderdaad wel voor de iPad, maar dat is dezelfde versie voor iPod en iPhone. op mijniPad zet ik hem op dubbele scherm grote (2x) en dan is het wel te doen.

 15. Jullie spreken over dezelfde database…. maar mijn mobile-loginnaam wordt niet herkend door de web-versie

  Dus WEBFEUD is NOG NIET gelijk aan WORDFEUD

  • @Renee, Dit was in het verleden wel mogelijk. webfeud heeft daarna 'problemen' gekregen met wordfeud. vanaf dat moment is het helaas niet meer mogelijk om tegen mobiel te spelen. Andere alternatieven zijn er helaas nog niet.

 16. Ik heb webfeud geprobeerd, nav jullie recensie maar das niet tegen andere. Ik heb ook wordfeudforpc geprobeerd en dat werkt wel, dan heb je gewoon je eigen inlog en kan je ook tegen mobils spelen echt tof..

  • Hi Albert, ik krijg het wel geïnstalleerd maar kan vervolgens de letters niet naar het speelbord schuiven, weet jij wat ik verkeerd doe?

  • Hoi,

   Je klikt op de letter, deze komt iets naar voren. Vervolgens klik je op de plaats op het bord. Daar gaat hij dan naartoe.

   Bij mij gaat het erg traag, ik ben weer terug op de Ipad!

   Succes!

   Peter

 17. Als je op de knop "Rotate app" klikt, kun je wel letters slepen. In portrait werkt het bij mij dus niet, maar in landscape wel. Vervolgens moet je nog wel even dubbelklikken op het speelveld om het hele veld op je scherm te krijgen. Enige nadeel is dat de letters op je speelbord erg groot zijn. Succes!

 18. Hallo, ik heb nu 2x het programma erop gezet en wordfeut gestart…werkt prima…alleen ik blijf de engelse versie houden. Er wordt bij mij niet naar taal instellingen gevraagd. Is dit normaal? Ik kan het ook nergens terug vinden om dat aan te passen. Weet iemand daar iets van?

  • Rechts boven staat een kruisje. Als je daar op gaat staan kan je de taal kiezen (bovenste). Hoop dat het lukt!

   Ik heb nog steeds het probleem met de letters verplaatsen. Als ik ver naast het scherm ga staan lukt het maar dat is best lastig spelen. Succes!

 19. Bij mij werkt alles perfect. Kan iemand me zeggen of je het ook kan installeren en spelen als je geen wordfeud op je telefoon hebt. Thanx

 20. Hallo!

  Ik heb dit spel geinstalleerd, alleen ik kan alleen vrienden via de mail uitnodigen.. kan ik niet met mensen spelen die het spel op de telefoon hebben??

  groetjes

 21. ik kon ook geen letters verplaatsen; nu blijkt dat als ik ongeveer 10 cm links uit beeld klik naast die letters hij ze wel oppakt! Erg lastig om ze dan op de goede plek te krijgen!!! iemand een oplossing!!!!

  groetjes,

  Flojo

  • het speelbord krijg ik inmiddels te zien, puur geluk. maar nu kan ik de letters nog steeds niet verplaatsen. Grrrrr.

  • zelfde probleem als flojo en de oplossing werkt niet. Jammer. Zo is het niet leuk.

 22. Gelukkig nieuwjaar allemaal,

  ik heb enkel de app gedraaidt.

  en dan werkt het wel. Dankje Rene.

  Wel wordt alles super groot, en ook valt mij op dat er een lichte vertraging is als je dubbel klikt om het spelbord kleiner te maken, maar wie let daar nu op, het is al verslavend genoeg.

  veel speel plezier dit jaar!

 23. ohh wat ben ik bly dat het nu ook op de pc kan!

  en ook met deze duidelijke uitleg, maar bluestacks wil bij mij niet installeren, hy kapt er gewoon ineens mee. om dat te melden dat ik het in het logbestand kan terugvinden waarom hy stopt. alleen is het logbestand onvindbaar op mijn pc.

  iemand hetzelfde probleem ?

 24. draaien van scherm werkt inderdaad. letters blijven wel groot tot ze op het bord liggen.

  kan alleen niet al mijn vrienden vinden?!

  • @ Max … Leuke melding, maar dit werkt dus echt niet … heb vanalles geprobeerd … NIKS !!!

   HELP !!!

  • KLOPT< doet het ook niet met je muis, zou handig zijn als er even vermeldt wordt hoe je ze WEL kan verplaatsen

 25. Ik krijg de apk handler van bluestacks niet geopend. Wanneer ik hemaanklik verschijnt er kort een zwart scherm en dat zakt dan weer weg. Oplossing?

  • Je sleept het bestand direct in de ''handler'' en de rst moet automatisch gaan … later moet het spul gewoon op je ''vrtuele toestel'' staan … werkt perfect … NIET KOPIEREN dus, maar verslepen !!!

 26. heeeeelp! ik kan gewoon de letters niet verslepen naar het scherm? KAN NIET :(

  hoe moet je dat doen dan? want het kan echt niet met je muis..

 27. Beste Luc,

  Dat heb ik gedaan (verslepen) en de handler heeft het APK bestand ook keurig geaccepteerd, maar zodra ik de handler wil openen, lukt dit niet. Hij staat wel als bestand in mijn programma's en ik heb een snelkoppeling gemaakt. Zowel de snelkoppeling als het directe bestand reageren niet.

 28. Mij lukt het al helemaal niet LOL

  Ik heb die app player gedownload en zo apk van wordfeurd maar heb geen installer om het samen te voegen ?

 29. Is keurig geinstalleerd op de pc, tot dan gaat het goed. Letters verslepen met de muis is dus inderdaad NIET mogelijk. Zou fijn zijn als er even medegedeeld kan worden hoe je de letters dan WEL kan verplaatsen!

 30. ik heb bluestacks, maar ik snap niet hoe ik er wordfeud op krijg, als ik het download gebeurd er niks als ik het erheen sleep ik snap er niks van

 31. het grote probleem met bluestack is dat het programma nog niet klaar is voor iedereen.

  de internet verbinding werkt niet bij iedereen.

  het probleem is ook bekend bij de bluestack makers.

 32. hallo,

  ik snap er niks van om word feud te installeren op mijn laptop. als ik op download druk dan installeer ik emotions sweetim.

  hoe installeer ik nou word feud op mijn laptop.

  wie kan mij helepn?

  gr tineke

 33. van alles geprobeerd, niet aan de praat te krijgen omdat simpelweg de map waar ik die APK naar moet VERSLEPEN niet bestaat in bluestacks, iemand een tip wat wel te doen ???? tnxs….

 34. Mijn probleem is opgelost. Wel heb ik enkele tips:

  1. Download BlueStacks – je krijgt een snelkoppeling van de BS app player op je desktop.

  2. Download een APK wordfeud free, hiervoor krijg je een snelkoppeling en anders kunj die vanuit je programfile maken.

  3. Sleep de snelkoppeling naar je app player en de app zit in de player. Daarna kun je het spel via de player gewoon spelen.

  Wel moet ook de cloud generator zijn gedownload. Je computer geeft een teken dat je contact hebt met deze generator.

  • nee er is niets opgelost. Ik krijg structureel "sorry, can't install…."

   Is een algemeen bekend probleem op de site. De maker onderkent dat het nog verre van goed is door er een Alpha status aan toe te kennen. (windows 7 professional x64)

 35. Al googlend een aantal weken geleden op deze site gekomen, ik heb de hele gebruiksaanwijzing GOED gelezen en het ging in 1 keer goed, het werkt perfect en inmiddels ook bij familieleden op hun pc.

  Ff tip : bluesacks doet het alleen vanaf Vista service pack 2 heb je nog 1 heb je pech, je kan slepen met de letters door te draaien (druk van de 4 rondjes in t midden tweede rondje in , ja dat is 3e rondje vanaf links) en speel maar

  Nogmaals LEZEN van gebruiks en instal advies op deze site en t komt goed

 36. Bleustacks blijkt op veel PC's niet te werken. De reacties op de website laten dat ook zien. Proberen is het enige wat uitsluitsel geeft. Misschien is het vermelden waard dat de applicatie nog in Alpha is. Test versie dus.

 37. Alles uitgevoerd volgens de bovenstaande beschrijving en werkt als een speer! ik gebruik windows 7 pro.

  Thanks!

  • Fijn voor jou maar dus niet voor iedereen. De makers onderkennen het probleem.

   Alpha versie is nog allang niet uit ontwikkeld.

 38. Wie heeft er een goede download voor mij?

  Ik kan nergens een goede vinden, ze doen het niet of ik snap niet hoe ik het op die site moet downloaden.

  Of is er ook een andere manier?

  Bluestacks staat nu op mijn computer en hij doet het ook,

  alleen nu nog Wordfeud erop zien te krijgen -____-

  Maar hoe snap ik gewoon niet, who can help me?

 39. Heerlijk, eindelijk op een groot scherm wordfeud spelen tegen mijn vrienden. Ik speel het zowel op mijn telefoon als via bluestack op mijn w7 tabloid.

  • hallo even een vraag hoe heb jij het spel op de vaste computer/laptop gekregen kan het namelijk niet vinden.mvg jeanette

 40. Nadat op 08-01-12 om 20.00 de Wordfeud servers offline werden gehaald voor onderhoud was heel Wordfeud Spelend Nederland lichtelijk in paniek.

  Omstreeks 22.30 waren de werkzaamheden afgerond en kon iedereen weer inloggen op de wordfeud servers.

  Volg al het actuele Wordfeud Nieuws ook via Twitter.

 41. Bedankt voor de duidelijke uitleg! Het is me gelukt en ik speel nu ook lekker online tegen mijn vrienden die op een klein schermpje spelen ;)

 42. Ik heb de handler op mijn buroblad en het apk bestand eronder. Als ik het bestand versleep naar de handler krijg heel even een venster en gelijk weer weg. Wat doe ik fout?

 43. ik snap er echt niks van, heb dat programma gedownload en kan nergens dat hd-apkhandler vinden. weet niet hoe ik verder moet, kan iemand mij helpen

 44. ik heb wordfeud er op staan maar is volgens mij een Engelstalige versie. Klopt dat en hoe kom ik aan een Nederlandse?

  • Het is alleen in Engels, maar je kunt Nederlandse woorden invullen. Wanneer ze niet geaccepteerd worden dan krijg je een balkje te zien.

 45. lautje rechtsklikken op bluestacks download en dan bestand opslaan als daarna wijst alles zich vanzelf uit, succes ermee!

 46. Ik vind het geweldig! Zelfs mij is het gelukt. Dat is pas goednieuws .Bedankt voor de tip hoe de letters te verplaatsen.

 47. De hele familie zonder smartphones verslaafd aan Wordfeud op hun windows-laptoppies. Maar op mijn leen-pc (eigen pc gecrasht) met windoze XP gaat het niet werken (nee ook de emulator niet). huil huil

  Groet! Gerrit.

  • BlueStacks zegt er het volgende over:

   "Hi everyone – alpha testing of BlueStacks is over. The beta version will be out in late February 2012"

   De alpha versie is nog wel op andere locaties te downloaden, bijvoorbeeld via Softpedia.

 48. Na drukken op de 'Rotate-knop' wordt een deel van het speelbord uitvergroot en moet ik het zichtbare deel eerst naar de juiste plek verslepen voordat ik mijn letters aan kan leggen.

  • silvano hoe kun je het downloaden er staat iets vaags dat je die versie pas in maart kan downloaden

 49. Nadat het de 1e keer prima werkte, heeft windows 12 updates geinstaleerd en doet wf het nu niet meer binnen bluestacks?? al div keren eraf gehaald en opnieuw geinstalleerd maar helaas. andere spellen op BS doen het wel??

 50. Is het ook mogelijk om je foto te plaatsen..?? Als ik kies voor capture foto opent zich wel een scherm maar deze blijft grijs..

 51. Weet iemand of op 1 pc met meerdere gebruikers, ieder op z'n eigen naam zijn eigen wordfeud kan opstarten ?

  • ja dat wil ik ook graag weten of ik op 1 pc meerdere gebruikers kan inloggen op wordfeud

  • Ik denk dat de makkelijkste manier om dat voor elkaar te krijgen is, Wordfeud opnieuw installeren binnen Bluestacks. Er zal elke keer weer worden gevraagd om in te loggen. En de bestaande spellen gaan niet verloren.

   Opnieuw installeren is binnen 5 seconden gedaan.

 52. als ik nou WF wil spelen met de pc kunnen mijn ouders (ja ben 16 woon nog thuis…) dan ook spelen op een eigen naam? en kan ik dan ook spelen tegen vriendinnen die op bijv. hun ipod spelen? graag een antwoord!!

  • daar waar je vrienden staan waar je mee speelt zie je boven staan wordfeud. Daarnaast rechts dus een + daar op klikken dan zie je een balkje klik daarop en dutch aanklikken en klaar.

   veel speelplezier.

 53. waarom kan ik op PC niet de letters in het veld schuiven met de muis of kan dit alleen met een touchscreen

 54. ik heb gedaan zoals beschreven maar als ik het spel open dan heb ik niet het scherm met bord als hier boven ik heb een zwart scherm zonder bord en ik heb ook geen rotate knop ik heb geheel links back en show menu in het midden home en die is in kleur en geheel rechts heb ik settings ik mis dus iets begrijp ik . wie kan mij helpen kom er echt niet uit zo

 55. Het is me gelukt om het programma te instaleren.Maar ik krijg maar een klein gedeelte op het scherm i.p.v het hele bord. Hoe kan ik dit verhelpen?

  m.v.g Albert

  • Zoals hierboven beschreven, dan moet je t scherm roteren dmv t menu dan heb je t volledige bord

 56. voor windows is mooi lein jammer dat de letterbalk zo groot blijft en het nadeel is ook dat je iedere keer weer opnieuw op moet starten bij verkkerd aanklikken.

  verder top

 57. Een veel gemakkelijkere tip is : installeer Windows 8 Consumer Preview versie zoals ik deed, en je kunt geheel probleemloos Wordfeuten tot je een ons weegt. Windows 8 werkt namelijk met apps en een daarvan is Wordfeud. Momenteel speelt hier heel het gezin de game, tot ieders groot plezier.

  • Ik heb gister Windows 8 upgrade geïnstalleerd. In de store is Wordfeud niet te vinden, wel Wordament. In een reactie las ik dat bij een iemand het ook niet lukte en bij de partner wel. Mijn zoon ging meteen op zijn laptop kijken en bij hem lukte het dus ook wel. Wie weet wat ik fout doe??

 58. Je schrijft hierboven dat je via WF in Bluestacks ook kunt chatten? Hoe werkt dat dan, want ik heb het nog niet ontdekt?

 59. WordFeud is er nu ook voor Windows 8! Deze is direct te downloaden in de appstore van Windows 8 te vinden. Speel wordfeud op de PC

 60. Al sinds 2012 speel ik Wordfeud onbetaald op mijn computer!
  Totdat ik afgelopen week de melding kreeg dat er een Troyan Horse op zou zitten.
  Het vreemde is dat mijn tegenstanders deze melding niet hebben gehad.
  Ik heb toen voor alle zekerheid Wordfeud van mijn computer afgehaald!
  Nu kan ik met geen mogelijkheid Wordfeud weer onbetaald op mijn compute krijgen.
  Alleen door te betalen zou ik het spel weer kunnen spelen.
  Dit ben ik echter niet van plan!

 61. Waar is de opmerking over het wegvallen van Wordfeud in de Nederlandse versie,alsgevolg van het melden van een Troyaans Horse?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here