Wordfeud Online Spelen op Windows PC Computer

Eerder schreven we een artikel over het populaire spel Wordfeud. Ondertussen is heel Nederland Wordfeud verslaafd en spelen we het massaal thuis, op de werkvloer, onderweg en natuurlijk in de kroeg. Wordfeud is zo populair dat heel Nederland lichtelijk in paniek is als het populaire letterspel een paar uurtjes niet beschikbaar is door een Wordfeud Storing. Wordfeud is te downloaden voor telefoons met Android en iOS (iPhone, iPad, iPod touch) Maar wat moet je als je een Blackberry hebt? of een telefoon die gebruik maakt van Symbian of Windows Mobile?

Blackberry, Symbian en Windows Mobile

We hebben een mailtje naar de auteur van Wordfeud gestuurd en het probleem voorgelegd. We kregen een reactie dat er wel degelijk plannen zijn om Wordfeud ook beschikbaar te stellen voor Blackberry, Symbian en Windows Mobile maar dat dit nog wel even kon duren. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en je krijgt automatisch bericht als het zover is.

Wordfeud op je computer

Wil dit zeggen dat iedereen met zo’n telefoon dan maar op zijn nagels moet gaan bijten en wachten tot het eindelijk zover is? Ja en nee, helaas is het mobiel spelen nog geen optie, maar er is wel een alternatief. Wordfeud spelen op je computer! Met behulp van een Android emulator maak je gebruik van dezelfde database en kunt spelen met al je vrienden maar dan op je computer dankzij BlueStacks.

Full Screen Wordfeud

We hebben het geprobeerd en eerlijk gezegd werkt het net zo makkelijk. Eigenlijk nog makkelijker want je hebt in een oogopslag het complete Wordfeud spelbord op je scherm en het maken van woorden doe je eenvoudig met je muis. Zelfs chatten is ook mogelijk bij deze PC variant. we leggen het stap voor stap uit zodat ook jij Wordfeud kan spelen op je PC.

Stap 1. BlueStacks App Player

Het eerste dat je nodig hebt is de BlueStacks App Player. Dankzij deze tool kun je Android apps op je computer gebruiken. Het voordeel van BlueStacks ten opzichte van andere emulatoren is dat ook internet wordt ondersteunt. Hierdoor heb je de mogelijkheid om Wordfeud online te spelen tegen andere spelers. Het maakt niet uit of je tegenstander Wordfeud speelt op een een iPhone, Android of ook via BlueStacks, alles is mogelijk. Meer informatie en downloaden van BlueStacks kan hier. Na de installatie kun je BlueStacks starten via een snelkoppeling op je bureaublad. Standaard staan er al een aantal apps geïnstalleerd, maar wij gaan natuurlijk voor het echte werk, Wordfeud!

Stap 2. APK Wordfeud

Een app of programma op voor Android heeft een .APK formaat. Er zijn verschillende manieren om aan het het .APK bestand van Wordfued te komen. Je kunt het bijvoorbeeld via een filemanager van een Android telefoon van een vriend(in) kopiëren. Of ‘google’ op de term ‘APK Wordfeud‘ Het bestand is nog geen 300kb groot.

Stap 3. Wordfeud installeren in BlueStacks

Om het .APK bestand van Wordfued te installeren in BlueStacks sleep je het .APK bestand naar de BlueStacks installer. De installer heeft de naam ‘HD-ApkHandler’ en kun je vinden in de map ../program files/BlueStacks/HD-ApkHandler Ben je van plan om in de toekomst meer apps te installeren? Dan kun je eventueel een snelkoppeling van deze installer op je bureaublad zetten.Door het Wordfued .APK bestand naar ‘HD-ApkHandler’ te slepen begint de installatie automatisch.

Stap 4. Wordfeud Spelen

Na de installatie kun je Wordfeud starten, registreren en inloggen met je WF naam en wachtwoord. Je krijgt ten slotte de vraag in welke taal je Wordfeud wil spelen.Vanaf nu kun je spelen tegen al je Wordfeud vrienden met, of zonder telefoon.

Letters verslepen en plaatsen

We krijgen veel vragen over het verslepen van letters om woorden samen te stellen. Dit werkt op de volgende manier:

– Klik op de knop ‘Rotate
– Dit is de tweede ronde knop van links onder het scherm
– Het Wordfeud speelbord is nu volledig zichtbaar
– Letters kun je nu eenvoudig verslepen en plaatsen

Instructies Android Knoppen

Omdat je computer, dankzij BlueStacks een Android Telefoon nadoet moet je rekening houden met bepaalde knoppen. Zo is ‘menu’ de knop in het midden en ‘terug’ de pijl die je onderin het scherm kunt vinden.

Nog een Wordfeud Variant

Naast BlueStack kun je ook voor de Webfued versie kiezen. Het nadeel van Webfeud is dat deze versie gebruik maakt van een andere database. Dit wil zeggen dat je niet online kunt spelen tegen je Wordfeud vrienden die gebruik maken van een telefoon. Webfeud kun je hier vinden.

Tot slot

Tot slot is er ook nog een betaalde versie van Wordfeud. Deze versie, met de naam ‘wordfeudforpc’ werkt ongeveer hetzelfde als BlueStacks waar je niet voor hoeft te betalen. BlueStacks heeft hierdoor onze voorkeur.

Veel Wordfeud plezier!

Share: